Adapazarı Pancar Ekicileri (APEK) yönetim kurulu başkanlığı görevinden, yönetim kurulu üyeleri tarafından alınan Ahmet Aya’ya destek her geçen gün artıyor. Aya’ya bir destek de Erenler Muhtarlar Derneği’nden geldi. Çiftlik Izgara’ da Aya ile bir araya gelen Erenler İlçesi mahalle muhtarları, Aya’nın yanında olduklarını ve sonuna kadar desteklediklerini söylediler.

EMRİNE AMADE OLURLAR
Bolu Damızlık Birliği Başkanı Muzaffer Bilici, Pamukova Süt Birliği Başkanı Ayhan Köse, Kocaeli Damızlık Birliği Başkanı Cemil Gülfem,  Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk’ün yer aldığı yemekte konuşan APEK eski Başkanı Ahmet Aya, birilerinin talimatı ile görevden alındığını ileri sürerek, “Talimatla gelen bir başkan ve yönetim üyelerin değil, talimat aldığı kişi veya kişilerin emrine amade olurlar” dedi.

SEÇİMLİ GENEL KURULA GİTMELİ
Muhtarlar adına konuşan Erenler Muhtarlar Derneği Başkanı Şaban Süleyman, 53 bin üyesi bulunan bir kooperatifin, üyelerinin oyları ile seçilmiş bir başkanın, 4 kişilik bir yönetimin imzası ile görevden alınmasının doğru olmadığını belirterek, “Kooperatifin en kısa zamanda seçimli genel kurula giderek, üyelerin hür iradelerine başvurulmalıdır. Yeni yönetim seçilmiş başkanı görevden alacak kadar kendilerine güveniyorsa, üyelerin karşısına çıkma cesareti de göstersinler” dedi.

TAM DESTEK
Aralarında kendilerinin de yer aldığı bölgelerinde çok sayıda APEK üyesi bulunduğunu kaydeden Dernek Başkanı Süleyman, “Bizler talimatla gelen ve oluşturulan yönetim istemiyoruz. Kooperatif ve üyelerin hak ve menfaatlerini koruyacak  yönetim istiyoruz. Bu da seçimle olur. Biz muhtarlar olarak bu güne kadar girdiği her seçimde üyelerin tam desteğini almış Ahmet Aya’nın yanındayız. Üyeler kimin başkan olacağını bilerek o yönetime oy veriyorlar. Aya’ya yapılan haksızlığın bir an evvel giderilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

GÜBRE KAMPANYASI NE OLDU?
Yemeğe katılan üyeler, Aya döneminde her yıl gerçekleştirilen gübre desteğinin bu dönem yapılmadığı da ileri sürüldü. Üyeler, “Talimatla gelen yönetim, gübre kampanyasını da yapmadı. Aya döneminde aldığımız ucuz gübreye ne oldu? Yönetim üyenin hak ve menfaatlerini düşünseydi, kampanyalara öncelik verirdi. Bunların üyeleri düşündüğü yok” dediler.

Editör: Haber Merkezi