İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanlığı saha çalışmalarına devam ediyor. #SözsendeAdapazarı projesi kapsamında çeşitli mahallelerdeki esnaf ve vatandaşları ziyaret eden İlçe Başkanı Serdip Dokumacı ve yönetim kurulu üyeleri son olarak S.G.K kavşağı çevresi ve Orhangazi Caddesi (Tek Yokuşu) esnafını ziyaret etti. Özellikle yapımı yılan hikayesine dönen S.G.K köprülü kavşak projesi nedeni ile esnafın büyük sıkıntı içinde olduğu bölgedeki ziyaret yaklaşık 2,5 saat sürdü.

ESNAF MAĞDUR
Ziyaret hakkında açıklama yapan Dokumacı; “Hemşehrilerimiz yanında olmaya, onları dinlemeye ve muhalefet görevimiz gereği bunları kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda son olarak bilinen adıyla Tek yokuşundaki hemşehrilerimizi dinledik. Genel anlamda gezdiğimiz her yerde en büyük ve ortak sorun ekonomidir. Ancak burada ekonomik sıkıntılara ilave olarak yapılan S.G.K kavşağının uzaması ve yolların kapanmasından esnafımız hem mağdur hem de şikayetçi” dedi.

YÜCE’YE SORULAR
Dokumacı, şöyle devam etti: “Milletin sesi olarak hemşehrilerimizin bize ilettiği S.G.K kavşağı projesine ilişkin şu sorulara Sayın Yüce’den cevap bekliyoruz;

1-Bu projeye başlanırken 8 ayda biteceğini belirtip şu an 1 sene olduğu ve çalışmaların çok yavaş gittiği ve yılbaşına dahi tamamlanmasının zor olduğu belirtiliyor, bu doğru mudur? Bu proje tam olarak ne zaman bitecektir? Sizin projelerinizin bitiş süresi neden sürekli uzuyor?

2-Bu yol üzerindeki esnafın yolunu kapatmadan bir çözüm üretme şansı yok mudur? Zaten ekonomik sıkıntı içinde olan bölge esnafına bu süreçte bu proje nedeni ile uğradığı zararlara ilişkin destek olunacak mıdır?

3-Hemşehrilerimizin iddia ettiği gibi projenin uzamasının en büyük nedeni köprünün boyunun yanlış hesaplanması nedeni ile yolun aşağı indirilmesi için asfaltın kazılması mıdır? Yani ortada bir mühendislik hatası mı vardır? Şayet böyle ise milletin parasının çöpe gitmesine sebep veren mühendislik firmasına ilişkin hukuki bir işlem başlatılmıştır?

Son olarak Sn.Ekrem Yüce’ye şunu söylemek isterim: Bölge esnafı sizleri bekliyor, muhatap arıyor. Lütfen gidin oradaki hemşehrilerimizi bir dinleyin, en azından doğru bilgilendirin, yaralarına bir nebze merhem olun.”

Editör: Haber Merkezi