Her Çarşamba okul ziyaretleri kapsamında öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Ahmet Hamdi Nayir, Adapazarı İlçesinde bulunan Şeker Anaokulu ile Sakarya Güzel Sanatlar Lisesini ziyaret etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ile Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli’nin de eşlik ettiği ziyarette ilk olarak Şeker Anaokulunda minik öğrencilerle tanışan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin anaokulu öğrencileri için icra ettikleri etkinlikleri izledi. Anaokulu Müdürü Hilal Gün’den yapılan faaliyetler ve çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Ahmet Hamdi Nayir, daha sonra aynı alanda bulunan Sakarya Güzel Sanatlar Lisesine geçti.
Okul girişinde bulunan eserleri inceleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, Okul Müdürü Recep Borlukçu’dan da okulun tarihçesi ve genel durumu hakkında bilgiler aldı. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu iyi yetişmiş öğretmen ve sanatçı adayları yetiştirmeye gayret gösterdiklerini ifade eden Müdür Borlukçu, okullarında 8 derslikte 23 öğretmenle 185 öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi.

“UMARIM İYİ BİRER SANATÇI OLURSUNUZ”
9. sınıfların Türk Dili ve Edebiyatı dersine ortak olarak Sakarya’nın yetiştirmiş olduğu ismi bilinen bir ressamın olup olmadığını soran Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bu konuda İnşallah ilkleri siz oluşturacaksınız. Kendinize bir rota çizmişsiniz, İnşallah düşündüğünüzü başarırsınız. Bu ülkenin sanatçısından sporcusuna, bilim adamından iş adamına, bürokratına kadar her dalda ayrı ayrı iyi yetişmiş insanlara ihtiyacı var, sizler de gelecekte o kadroları en iyi şekilde, en başarılı şekilde doldurmaya adaysınız” dedi.

“BİZİM DE OMUZUMUZDA AĞIR BİR YÜK VAR”
Öğrencilerin bir günlerinin nasıl geçtiği sorusunu da yanıtlayan Vali Nayir, “Her insan gibi bizler de bir aileye sahibiz. Sabah onlarla görüştükten sonra gün içerisinde farklı programlar icra ediyoruz, kimi gün toplantı ağırlıklı olan programımız bazen ziyaret ağırlıklı olabiliyor, İlimiz ile ilgili her konuda farklı kurum ve kuruluşlarla görüşüp şehrimiz adına yapılan çalışmaları da takip ederek istişare ediyoruz. Bizler de sizler gibi toplumun birer parçasıyız. Omuzumuzdaki yükler biraz daha ağır olduğu için yoğun bir trafiğimiz var, sizin duymadığınız bir sürü olay ya da sorunlarla uğraşıyoruz. Yoğunuz ancak işimizi sevdiğimiz için yorgun değiliz. Eğer bir vatandaşımızın problemini çözebilmişsek, içimiz rahat ediyor. Sizler gibi gençlerimizin enerjisinden, hayata bakış açısından, gözlerindeki pırıltıdan istifade edebilmek adına her hafta bir okul ziyareti gerçekleştirince daha enerjik olabiliyoruz. Biz sizlere güveniyoruz, geleceğimizi sizlere çok rahat bir şekilde emanet edip kenara çekilmeye de hazırız" dedi.

“MÜZİĞİN İNSANLIĞI BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ VAR”
Müzik sınıfında öğrencilerle bir süre sohbet ederek mini konseri de dinleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, müziğin en çabuk anlaşabileceğimiz ortak değerlerimizden birisi olduğunu söyleyerek, insanlığın her dönemde muhtaç olduğu barış, sevgi ve kardeşliğe en büyük katkı sağlayacak hususlardan birisinin de ortak müziklerimiz olduğuna inandığını ve bu konuda sanatçılara da büyük iş düştüğünü ifade etti.

“SANAT ALANINDA DA İLERİDE OLMALIYIZ”
Resim sınıfında böyle güzel bir dalı hayat yolu olarak seçtikleri için kendilerini tebrik ettiğini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Van Gogh gibi, Picasso gibi ressamlara bakıp hep onlara imrenmeyelim. Kaplumbağa Terbiyecisi, Silah Taciri gibi ünlü tabloların sahibi Osman Hamdi var mesela. Paris’e iyi bir eğitim için gönderiliyor, ressam olup geri geliyor. Muasır medeniyetler seviyesine çıkmanın yollarından bir tanesi de sanatta onlardan geri kalmamak için her alanda iyi yetişmiş insanlara sahip olmamızdır diye düşünüyoruz” dedi.

“ÇARŞAMBA VE CUMA ZİYARETLERİNİ ÖNEMSİYORUZ”
Sınıfları gezdikten sonra Öğretmenler Odasına geçen ve her Çarşamba öğleden sonra İl Milli Eğitim Müdürü ile birlikte bir okul ziyareti yapmaya çalıştıklarını ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bu ziyaretler çerçevesinde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza güven aşılamaya çalışıyoruz, geleceğe ait istediklerini başaracaklarına dair inançlarını pekiştirmeye çalışıyoruz, hayatımıza büyük katkısı ve emeği bulunan öğretmenlerimiz ile, Öğretmenler odasında bir araya gelip aynı ortamın havasını teneffüs etmek istiyoruz. Çarşamba günleri okul ziyaretleri, Cuma günleri de sanayi kuruluşlarımızı ziyaret ettiğimiz zaman hem bizler de rahat bir nefes almış oluyoruz.

“KUTSAL BİR GÖREV İCRA EDİYORSUNUZ”
Sizlere emanet edilen çocukları geleceğe hazırlamak, onlara şekil vermek için gayret gösteriyor ve büyük bir sorumluluk isteyen bir görevi de yerine getirmiş oluyorsunuz. Öğretmenlik mesleği, çocuklar ile birebir iletişim halinde olunduğu için bizlere hep kutsal gelir, aynı şekilde bir sağlık görevlisinin de direkt hasta ile teması çok kutsaldır mesela. Öğretmenlerimiz veya doktorlarımız içerisinden mutlaka idarecilere ihtiyacımız vardır, ancak asıl kıymetli olanı direkt uygulayanda gördüğümü ifade etmek istiyorum.

“ROL MODEL OLAN SİZLERSİNİZ”
Eğitim-öğretim hizmetleri diye adlandırdığımız bu alanda çocuğun bir şeyleri öğrenip hayatına uygulamaması, yine öğrendiklerinin hayatında bir değişiklik yapmaması hedefe ulaşmamıza engeldir. Sizlerden çocuklarımızın rol modeli olmanızı istiyoruz. Onlar, öğrendiklerini hayata uygulayacak, onları hayatının bir parçası haline getirecek örnekleri öğretmenlerimiz de görmeliler. Her dersi bir değerler eğitimi olarak görüp öncelikle iyi bir insan yetiştirme, iyi bir vatandaş yetiştirme, üretici fertler yetiştirme konusunda örnek olabilirsek, o zaman eğitim ve öğretim isimli iki başlığı bir araya getirmiş oluruz. Eğitim, yalnızca öğretip bırakmak değil, öğrendiklerini davranış haline getiren fertler yetiştirmeyi de görev edinmektir. Bizlerin en önemli gayesi de bu olmalıdır. Hayatımda tanıdığım, bana dokunmuş, bana olumlu tesir etmiş olan öğretmenlerimi öyle hatırladım. Yani biz öğretmenlerimizi yalnızca bir şeyler öğretmeye gayret etmeyen, aynı zamanda işin eğitim boyutuyla da bize güzel örnekler olup, hüsn-ü misal olmaya çalışan örnekler olarak görüp hep öyle değerlendirdik. Sizler de öğrencilerinizin aklında öyle kalacaksınız, belki en büyük sermayeniz de bu olacak. Gelecekte belirli makamlara mevkilere gelmiş, belirli başarıları sağlamış öğrencileriniz sizlere en büyük huzuru verip sermayeniz, birikiminiz olurken, sizler de kendinizi hayatta verimli hissetmiş olacaksınız" dedi.
Öğretmenler odasındaki etkileşimin eğitimdeki başarımızı birebir etkilediğini düşündüğünü ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, tüm öğretmen ve öğrencilere başarılar diledikten sonra okuldan ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi