Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Sakarya İl Başkanlığı 5. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. 
Kongrenin açılış konuşmasını MTTB İl Başkanı Muhammed Talha İbil gerçekleştirdi. İbil, konuşmasında MTTB’nin tarihçesinden bahsederek “MTTB gençliği mahşer gününde cehennemde başka kimse yanmasın diye bedeninin büyütülmesini isteyen Hz. Ebubekir gibi merhametli, Malazgirt’te inandığı dava uğrunda kefenini başına dolayan Alpaslan gibi gözü kara, zulme karşı Hz. Ali’nin kılıcı Zülfikar gibi keskin, süngüsü minareler, miğferi kubbeler olan bir gençliktir” ifadelerini kullandı.

----


‘ZAFER İNANANLARINDIR’
Başkan İbil, “3 yılı aşkın süredir onur duyarak sürdürdüğüm görevim bu kongre vesilesiyle sona eriyor. İnanıyorum ki bayrağı devralacak kardeşlerimle MTTB Sakarya teşkilatı küfre direnen çarkın en güçlü dişlisi olacak, modern hayat rüyasının içinde duvarlara çarpa çarpa uçuruma sürüklenen gençliğin önüne set olarak bu bayrağı bizden daha yukarılara taşıyacaktır. Buna olan inancımızın kaynağı ne içi boş bir hayalden ne de yıldız fallarından ibarettir. Çünkü yüreği Hira’dan yeryüzüne yayılan ateşle yanıp kavrulan her MTTB’li genç adı gibi bilir ki, zafer inananlarındır” şeklinde konuştu.

----


YENİ BAŞKAN ÇİFTÇİ OLDU
İbil’in konuşmasının ardından tek listeyle başkanlığa aday olan Berkan Çiftçi, yapılan açık oylamayla Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Teşkilatının yeni İl Başkanı seçildi. İl Başkanı olarak ilk konuşması için sahneye gelen Çiftçi, “Bundan 7 yıl önce okuduğum bir Sezai Karakoç şiiri MTTB ile tanışmama vesile oldu. O günden beri kendimi bir MTTB’li olarak tanıdım ve hayatıma şekil verdim. Yıllardır soluğunu şah damarımda hissettiğim sevgili teşkilatımın bir şubesinde il başkanlığı vazifesini almak benim için büyük bir onurdur. Bu gururu bana yaşatan Genel Başkanımız ve genel merkez yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kıymetli abim Talha İbil’e yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, bir ömür davaya hizmet ile geçeceğine emin olduğum bir gelecek temenni ediyorum” dedi.

----


‘GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’
Yeni dönem için faaliyet planının sunumunu gerçekleştiren Başkan Çiftçi, “Her saniye birileri tarafından bizlere verilmiş küçük rolleri ezberliyor, kanıyor ve uyguluyoruz. Sizlerin de gördüğünüz şekilde bir sermaye aklı gençlerimizin kafalarını bulandırıyor. Onları birer kukla, tek tip insan modelinde şekil vermeye çalışıyor. Hazzın ve yalnızlığın birer esiri yapmaya çalışıyor. Ama biz bunların farkındayız. Sevgili gençler; yalnız değilsiniz. Sizleri dinleyen, kararlarınıza önem veren bir teşkilat, sizlerden büyük başarılar bekleyen bir devlet var. Büyüklerimizin içi rahat olsun. Bu ülkede Milli Türk Talebe Birliği gibi bir çatı teşkilat var ve gelecek için çok çalışıyor” ifadelerini kullanarak kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

----


DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR
Selamlama konuşmasını gerçekleştiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “1969-70 yıllarında aynı salonda, aynı çatı altında eğitim aldığımız, ufuk aldığımız şu anda dünya liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki bir Türkiye’nin geleceğinden bahsediyorum. Allah hiçbir zaman başımızdan eksik etmesin. O filiz şu an büyüdü ve 2002 yılında iktidar oldu. O günden bugüne dünyamızdaki mazlumlara ışık tutar olduk. Kardeşimizin yen ufkunda bunları anlatmamın bana getirdiği ışık yeni ufkundaki ‘Dünya 5’ten Büyüktür’ felsefesini yaymak istediği ana hedef olarak koymasının temelini yapıyor. Her şeye rağmen siz gençler varsınız ve bizim arkamızdan doğru bir hedef uğruna yürümeye devam ediyorsunuz. Aşk ve sevgi bizim işimizin temelidir. Yaptığınız her işi severek ve gayretle yapın” dedi.

----


BU YÜRÜDÜĞÜNÜZ KUTLU BİR YOL
Açıklamalarına devam eden Yüce, “Benim değerli kardeşlerim, inşallah sizler geleceğin mimarları olacaksınız. Bu ülkenin kalkınmasında yeriniz çok büyük. Kutsal bir görevi üstlendiğinizin farkındayız. Bu kutlu yolda izzet var, bu yolda fedakârlık var, bu kutlu yolda ciddi manada sadakat var. Eğer engellere ve birtakım olumsuzluklara göğüs geremiyorsak demek ki inancımızı tekrar test etmemiz gerekiyor. Çünkü fedakârlığın sonunda saadet var. Sakarya kongresinin hayırlı olmasını bugüne kadar hizmet eden kardeşimize yeni hayatında çok daha başarılı ve ülkemin önemli yerlerinde görev almasını Yüce Rabbim nasip eder. Yeni gelen kardeşimize de azim, cesaret, güven ve sadakat diliyorum” dedi.

----

 

‘2071’DE TÜRKİYE’Yİ SİZLER YÖNETECEKSİNİZ’
Kongrenin kapanış konuşmasını ise MTTB Genel Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel yaptı. Karayel, “MTTB kadroları her dönemde ülkenin geleceğine yön veren, büyük emeklerle çalışan kadrolardır. Ülkemizin son 17 yılda ne kadar geliştiği hepimizin malumudur. Bu gelişim MTTB kadrolarının bir eseri. Sevgili kardeşlerim; 2071’de Türkiye’yi yönetecek ve dünyada süper güç olmasını sağlayacak nesil sizlersiniz. Tıpkı bugün olduğu gibi yeni Recep Tayyip Erdoğan’lar da MTTB’den çıkacaktır” diye konuştu.
‘BU BİR BAYRAK YARIŞI’
MTTB Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; MTTB tam manasıyla bir öğrenci teşkilatıdır. Şahsım da bir doktora öğrencisi olarak görevimi sürdürüyorum. Bu bir bayrak yarışı. Vakti geldiğinde bizler de görevimizi yeni gelecek kardeşlerimize devredeceğiz. MTTB Sakarya Teşkilatının Başkanı olarak 3 yıldan beridir görev yapan Talha kardeşim de bugün bayrağı devretti. Ben kendisine teşekkür ediyor, yeni seçilen İl Başkanımızı da kutluyorum. Sakarya başarılı işlere bu dönemde de devam edecektir."

----


KATILANLAR
Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen programa MTTB Genel Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel ile Genel Başkan Yardımcıları Abdullah Kayadibi ve Safa Berkay Tatlıbal, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı Gökhan Tiryaki, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel, Serdivan Belediye Başkan Yardımcısı Selvet Karaoğlu, MTTB Sakarya İl Başkanı Muhammed Talha İbil, Bursa İl Başkanı Ahmet Taha Aksoy, Konya İl Başkanı Mehmet Şentürk, STK Başkanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör: Haber Merkezi