Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları, İMH İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneğinin ev sahipliğinde Diriliş Erkek Öğrenci Yurdunda bu ayki buluşmayı gerçekleştirdi. Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen’in moderatörlüğünde yapılan program İnsan ve Medeniyet Hareketi Sakarya Şube Başkan Yardımcısı Bayram Yılmaz’ın tanıtım sunumu ile başladı.
Yaklaşık iki buçuk saat süren toplantıda yerel ve ulusal gündem maddeleri görüşüldü. Karşılıklı fikir alışverişi yapılan toplantıda ileriye yönelik yapılması planlanan çalışmalar konuşuldu ve kararlar alındı.
Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyetinden yapılan açıklamada Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleşen İl Milli Eğitim Müdürü değişikliği dolayısıyla yeni göreve başlayacak İl Milli Eğitim Müdiresi Fazilet Durmuş'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunulmasına karar verildiği belirtildi.  
STK-Siyaset ilişkisinde özellikle aynı gelenekten beslenen ve bakış açıları bir çok noktada benzeşen Siyasi kurum ve STK’ların yaptıkları açıklamalarla birbirlerini hedef gösterici bir üslup kullanılmaması hususuna özen gösterilmesi gerektiği vurgulandı.
Özellikle son dönemlerde toplumun önemli bir kesimi tarafından sevilen ve değer verilen İslam Âlimleri ile ilgili polemiklerde ki amaç ile ortaya konulan oyunun devlet – millet kaynaşmasının bozulmasına yönelik içerikler taşımasından endişe edildiği bu konuda duyarlı ve sağduyu ile hareket edilmesi gerektiği dile getirildi. 17 Nisan’da Kocaeli’de gerçekleştirilecek olan Sakarya Gençlik Çalıştayı projesi çerçevesinde gerekli çalışmaların yapılması ve daha önce kararlaştırılan STK’ların bu çalıştaya katılmaları istendi. Sivil Toplum kuruluşları ile siyaset ilişkileri ile özellikle Başkanlık Sistemi üzerinden bu ilişkinin seyri konulu bir çalıştayın yapılmasına karar verildiği bildirildi.  16. Milli İrade Sivil Toplum Kuruluşları Toplantısı Sonuç Bildirgesine İmza Atan STK’lar;
1- Eğitim-Bir-Sen Sakarya 1 Nolu  Şube
2- Kültür Memur-Sen
3- MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği
4- Sakarya Gençlik Eğitim Ve Kültür Derneği
5- Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG)Sakarya Şubesi
6-Büro Memur Sen
7- Çaykışla Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
8- Sakarya Sivil Toplumu Geliştirme Derneği
9- ADADER
10 - İlim ve Hikmet Vakfı
11. İnsan ve Medeniyet Hareketi
12-MBDD Sakarya
13-SAKEV
14-Zafer Dergisi
15-Birlik Vakfı Sakarya Şubesi
16- Yöçeyder
17-Hayrat Vakfı
18-Katreder
19-Hayrat Yardım
20-Sakarya İHH
21-Ribat eğitim vakfı
22- HAK-İŞ İL BAŞKANLIĞI
23- HİZMET-İŞ ŞUBE BAŞKANLIĞI
24-Sağlık Sen
25-Sakarya Umut Der
26- İlim Yayma Cemiyeti

Editör: Haber Merkezi