17 Ağustos İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencileri, mezuniyet sevincini, Tunatan Tesisleri’nde düzenlenen veda yemeğinde yaşadı. Hem mezun olmanın sevinci, hem de birbirinden ayrılmanın hüznünü bir arada yaşayan öğrenciler, etkinlik boyunca doyasıya eğlendi.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Türkçe Öğretmeni Fatime Kaya, 17 Ağustos İlköğretim Okulu’nda aldıkları temel eğitim ile öğrencilerinin gelecekte çok başarılı olacaklarına inandıklarını söyledi. Kaya, Atatürk ilke ve inkılâplarından taviz vermeyen, çağdaş, yenilikçi, problem çözme odaklı öğrenciler yetiştirdikleri için büyük gurur yaşadığını da sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından mezunlar ve öğretmenler güzel bir yemeğin keyfini çıkardı. Sohbet ve yemekle başlayan gecede, öğrenci ve öğretmenlerin şıklıkları göz kamaştırdı. Yemeğin ardından öğrenciler, hazırladıkları “Yılın Enleri” ile öğretmenleri ve arkadaşlarını aynı anda hem hüzne hem de kahkahalara boğdu. Daha sonra başlayan müzik ile hüzün yerini neşe ve eğlenceye bıraktı. Öğrenciler ve öğretmenler gönüllerince dans edip eğlendi.
Mezun olmanın heyecan ve neşesini mezuniyet yemeği ile yaşamaya başlayan 17 Ağustos İlköğretim Okulu 2011-2012 mezunları karne günü yapılan mezuniyet töreni ile okullarına ve öğretmenlerine son kez veda ettiler. Okul Birincisi Atakan Erkekoğlu’nun yaş kütüğüne plaket çakması ve 8. sınıflar adına Sevde Şahin’in okul flamasını 7. sınıf öğrencisi Yunus Emre Gürlü’ye devretmesinin ardından tüm öğrenciler sınıf öğretmenlerinin elinden mezuniyet belgelerini aldılar. Mezuniyetin simgesi kep fırlatma anı tüm öğrenci, veli ve misafirler tarafından gurur ve alkışlarla karşılandı.
 
Editör: Haber Merkezi