EN HASSAS MESELE EĞİTİM
Sendikal çalışmaların değerlendirildiği, başta performans değerlendirme taslağı ve şiddet olmak üzere, eğitim çalışanlarının gündemindeki konulara ilişkin istişarelerin yapıldığı toplantıda konuşan Murat Mengen, Türkiye’nin en stratejik ve en hassas meselesinin eğitim olduğunu ifade ederek, “Hem ekonomik hem de siyasal alanda küresel bir aktör olma hedefiyle hareket eden Türkiye eğitime daha fazla önem vermelidir. Son yıllarda eğitimde okullaşma oranlarının artması, okulların fiziki ve teknolojik kapasitesinin gelişmesi, eğitime ayrılan kaynağın katlanarak artması gibi hususlarda ciddi iyileşmeler olmasına rağmen eğitimin niteliğine ilişkin kaygılar halen mevcudiyetini korumaktadır. Ülke olarak odaklanmamız gereken alan, eğitimin içeriğini zenginleştirmek ve niteliğini artırmak olmalıdır. Üretilecek eğitim politikalarının ve izlenecek yöntemlerin bu amaca yönelik olması gerekmektedir” dedi.

EĞİTİMİNİN NİTELİĞİNİN ARTTIRILMASI
Eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm bulunmadan, eğitim alanındaki çalışmalara eğitimcilerin katkıları ve destekleri sağlanmadan eğitimin niteliğinin artırılmasının mümkün olmadığını kaydeden Mengen, eğitimde günübirlik değil, kalıcı politikalar izlenmesi gerektiğini söyledi.Eğitimcilerin, öğrenciler için iyi insanın, güzel ahlakın canlı fotoğrafı olmak durumunda olduğunun altını çizen Mengen, “Öğretmenler, sadece öğreten değil, değerleri yaşayan ve yaşatan bir kimlik olarak öğrencilerinin karşısına çıkmalıdır. Öğrencisi, insan olmanın değerini öncelikle öğretmenlerimiz üzerinden yaşamalıdır. Adil olmayı, işinin hakkını vermeyi, iş ahlakını, hakça paylaşmayı, birlikte yaşamayı ve huzuru birlikte oluşturmayı, sınıfta ve okulda öğretmenimizden görmelidir. Bunun için öncelikle öğretmenlerimizin toplumdaki saygınlığının bu hedef doğrultusunda oluşması ve korunması gerekmektedir. Öğretmenlerimizin mali, özlük, sosyal hakları ve çalışma şartları bu itibar ve saygıyı oluşturacak biçimde düzenlenmeli ve geliştirilmelidir” şeklinde konuştu.

"MEYDAN OKUYACAĞIZ!"
1 Mayıs İşçi Bayramına da değinen Mengen; Bu yıl büyük Eğitim-Bir-Sen ailesi olarak Emek ve Dayanışma Günü`nü Kocaeli’nde kutlayacağız. Kocaeli’nde emek düşmanı; terör örgütleri, vesayet bekçileri ve küresel şer odaklarına meydan okuyacağız dedi.

EMEK KUTSALDIR
Alanların kutsal ilan edilmesini doğru bulmuyoruz diyen Mengen, “Emek, hangi meydandan, hangi şehirden, hangi ülkeden ses verirse versin, kutsaldır. Bakın biz bu yıl Kocaeli’nde olacağız. Kocaeli’nde milletimizle, halkımızla, emekçilerle birlik olacağız. Emeğimiz, haklarımız, kazanımlarımız, huzurumuz için sorumluluk aldığımızı bir kez daha deklare edeceğiz. Emek düşmanı; terör örgütleri, vesayet bekçileri ve küresel şer odaklarına meydan okuyacağız. Daha önce de Ankara’da, Çanakkale’de, Diyarbakır’da, Konya’da, Maraş’ta ve Kütahya’daydık. Emek dayanışmasını her yıl Anadolu’nun farklı bir ikliminde gerçekleştiriyoruz. Biz Eğitim-Bir-Sen olarak; haklarımızı artırmanın, kazanımları çoğaltmanın, çalışma şartlarını insanileştirmenin peşindeyiz. Bu bilinçle hareket ediyor, ülkemizin her şehrini, her meydanını 1 Mayıs Meydanı olarak biliyoruz. Eğitim-Bir-Sen millet ile beraberdir. Millet iradesini koruma derdindedir” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi