Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen; hem üye sayısını artırmak hem de sendikalı sendikasız herkesi ‘sen yoksan bir eksiğiz’ diyerek Eğitim-Bir-Sen çatısı altında toplama hedefiyle okul ziyaretlerini sürdürüyor.

SORUNLARI SIRALADI
Mengen; “Bizim teşkilatımızın en kıymetli yanı, istişareye son derece önem vermesidir. Eğitimcilerin gelir vergisi yükü azaltılsın, ek dersten vergi alınmasın diyoruz. Özel hizmet tazminatları yükseltilsin, mahrumiyet bölgelerinde ilave mali ve sosyal haklar getirilsin diyoruz. Çalıştığı şehir büyük, aldığı maaş düşük eğitim çalışanı fotoğrafı sona ersin istiyoruz. Sözleşmeli personel uygulaması eğitimde de kamuda da sona ermeli; eğitime güvenen toplum, eğitimcisine iş güvencesi vermelidir. Çocuğunu özleyen öğretmen, annesinden babasından uzak öğretmen çocuğu dramı artık son bulmalıdır diye tüm gücümüzle yetkililere sesleniyoruz” diye konuştu.

RAKİBİ DEĞİL REFİKİ
Öğretmenlik ve eğitim kurumu yöneticiliğinin, birbirinin rakibi olarak değil, birbirinin refiki olarak tasarlanması, meslek kanununun bu anlayışla kanunlaşması gerektiğini ifade eden Mengen, “Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu öğretmene destek kanunu olarak görmek istiyoruz. Okul yöneticilerimizin hakkını, hukukunu koruyan bir düzenlemenin hayata geçmesini, mevcut yöneticilerin birileri tarafından hedef gösterilmesine izin verilmemesini istiyoruz. Öğretmeni hor gören, toplumdaki saygın yerini yok etmeye yeltenen anlayışın merkezde, taşrada, okulda, sınıfta ve koltukta yerinin olmamasını önemsiyor ve değerli buluyoruz” dedi.

EK GÖSTERGE
Okul ziyaretlerinde ek gösterge konusuna da değinen Murat Mengen; “Eğitim çalışanlarını; hizmetliden memura, mühendisten avukata, şeften şube müdürüne bir sistemin uyumlu özneleri olarak görmek istiyorsak, haklarda eşitlik, sorumlulukta paydaşlık ilişkisi kurmak zorundayız. Eğitim çalışanlarına verilene dair tek ve net gösterge 3600 ek gösterge olmuştur. Artık bu konu tartışılmaktan, paylaşılmaktan, talep, teklif konusu yapılmaktan çıkarılmalı; 1 Ocak 2019’dan geçerli olmak üzere, eğitim çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmeli ve maaşlara yansıtılmalıdır. Eğitimciyi mutlu edelim, eğitimcilerin terini değerli hâle getirelim; yeni, büyük, güçlü Türkiye’ye daha hızlı ilerleyelim” dedi.

Editör: Haber Merkezi