Murat Mengen tarafından yapılan açıklama aşağıdadır:

Arifiye Ekrem Oba İlk/Ortaokulunda geçtiğimiz hafta basına yansıyan şiddet olayı ile ilgili olarak okulu ziyaret ederek olayda adı geçen üyemiz Büşra Yılmaz hocamızla görüşmede bulundum. Büşra hoca hanımdan ve okuldaki diğer arkadaşlardan aldığım bilgilere göre olay basına yansıtıldığı şekilde gerçekleşmemiş aksine taraflı ve yanlış bilgilendirmeler sonucu çarpıtılmıştır.

Büşra Hocahanım teneffüste nöbeti esnasında öğrencileri darp ettiği için adı geçen öğrenciyi sözlü olarak uyarmış ancak öğrenci tarafından sana ne lan diyerek terslenmiş, yine öğrenci tüm uyarılara rağmen tavrını tüm arkadaşlarının gözü önünde sürdürmüştür. Hoca hanım kendisini idareye götürmek için yanına gittiğinde ise öğrenci tarafından yumruklanmış ve tekmelerle saldırıya uğramıştır. Kafasına ve vücudunun birçok yerine darbe alan hoca hanım diğer öğrencilerden yardım isteyerek oradan uzaklaşmış. Sonrasında da darp raporu alarak jandarmaya gidip suç duyurusunda bulunmuştur.

Buradan da anlaşılacağı üzere olay esnasında hoca hanımın öğrenciyi darp ettiği, okula ambulans ve jandarma geldiği gibi bilgiler doğru değil, gerçek dışı ithamlardır. Konu ile ilgili hukuki süreç başlatılmış olup sendikamızca da takip edilecektir.

Editör: Haber Merkezi