Türk Büro Sen Sakarya Şube Başkanı Kenan Toka, “Kamuda Çalışanların İş yükleri ile birlikte beklentileri de birikti. Artık olumlu çözümler hayata geçmeli. Hükümet ek zam talebini gündeme almalı. Toplu sözleşme masasında tüm tarafları muhatap almalı.

Kamu çalışanlarının alım gücü maalesef azalmaya devam ediyor. 4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 7400 lira civarında, ortalama memur maaşı ise 4.200 TL civarında. Rakamlar ortada. Beceriksiz sendikaların bizleri getirdiği durum ortadadır. Artık yetkili olma zamanımız geldi. Yetkili olduğumuz dönemde bizim yaptıklarımız da ortada. Ek zam talebimizi gündemde tutmaya devam edeceğiz.

Memur paketi söylemimiz hala güncelliğini korumaktadır. Bu paketin içindeki maddeler hayata geçerse birçok sorunun üstesinden gelineceği kanaatindeyiz.

Vergi dilimleri son derece can sıkıcı bir durum. Kamu çalışanlarının ödedikleri vergiler sanıyorum vergi rekortmeni olacak düzeydedir. Memurlar maaşlarını almadan, ihtiyaçlarını karşılamadan devleti olan sorumluluğunu yerine getirmek üzere vergilerini ödüyorlar. Ortada bir haksızlık var bu haksızlığı gidermek için kamu görevlilerini yüzde 15lik vergi diliminde sabitlemek gerekmektedir.” dedi.

Editör: Haber Merkezi