Açıklamasında insanlık aleminin sıkıntılı bir süreçten geçtiğine değinen Çelik; fethin, zulüm düzeninden adil düzene geçme çabası olduğunun altını çizdi. Fetih ruhunu diri tutmanın önemine de vurgu yapan Çelik; “Miladi takvimle 2020 yılını birkaç gün sonra geride bırakacağız ancak unutmamamız gereken olaylar var. Biz birbiri ardına gelen gündüz ve gecelerin her insan için iyiden, doğrudan, faydalıdan, haktan ve adaletten yana olmak için bir imkân olduğuna inanıyoruz.

ONLİNE DÜZENLENECEK

Yine biz iki günü birbirine eşit olanın ziyanda olduğuna inanıyoruz. Her yeni gün yaptığımız iyiliklere, güzelliklere, faydalı ve doğru işlere daha fazlasını katma imkânımız var ve biz ulaştığımız zaman nimetinin bu yönde kullanılması gerektiğinin bilincindeyiz.
Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak 31 Aralık gecesinde yüzlerce noktada Mekke’nin Fethi Programını yıllardır düzenliyoruz.

Bu yıl pandemi nedeniyle bir araya gelemediğimiz şu günlerde Mekke’nin Fethi’ni her yıl olduğu gibi aynı coşkuyla sesimizin ulaştığı tüm Dünya’daki hanelerde kutlamak adına online olarak düzenliyoruz.

Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. İnsanımız kültür emperyalizminin yanında değil fetih ruhunun yanında durmaya çağıyoruz.

ONLİNE DAVETİYE

Bu yıl ekranlardan düzenleyeceğimiz Fetih Buluşmasının “Yeni Bir Dünya’nın kurulmasına ve 7 Milyar insanlık âleminin saadetine vesile olması inancıyla programımıza 7’den 70’e, Edirne’den Kars’a, Avrupa’dan Afrika’ya, Balkanlardan Amerika’ya aynı duyguyu paylaşan herkesi davet ediyoruz. Tüm halkımız mekkeninfethi.com adresinde programımızın detaylarıyla ilgili bilgi sahibi olabilir ve isimlerine özel hazırladığımız online davetiyeye ulaşabilirler.  31 Aralık Perşembe gününün akşamı tüm halkımızı ailesiyle beraber ekranlarının başına davet ediyor ve bu Fetih coşkusunun evlerimizden tüm insanlığa yayılmasını temenni ediyoruz. Programımız TV5 ekranlarından ve sosyal medya hesaplarımızdan canlı olarak yayınlanacak.” dedi.

Editör: Haber Merkezi