Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği Başkanı Ali Akıllı, eğitim ve sosyal sorumluluk alanlarında projeler yürüttüklerini söyledi. Akıllı; “MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği 5 yıl önce; Önce Ahlak ve Maneviyat şiarıyla kurulmuş olan bir dernektir. Eğitim ve sosyal sorumluluk konuları üzerine projeler yürütüyoruz.  Ülkemizin maddi ve manevi kalkınmasına katkı sağlamak istiyoruz. Çalışmalarımızı www.mebder.org internet sitemizde ve sosyal medya hesaplarımızda (Mebder54) paylaşıyoruz” dedi.
“Ülkesini seven, milletini seven, temelde  yaşadığı toplumun değerlerine sahip, milli gençliğin oluşması eğitimden geçer” diyen Akıllı şöyle devam etti; “Dolayısıyla bu işi icra edecek eğitimcilerin yeterli bilgi donanımına sahip, milletinin değerleriyle donanmış, anlattıklarını bu amaç uğruna dönük ve sistem içerisinde sunan ehliyetli kişiler olması gerekir. Çünkü öğretmenler kutsal bir görevi üstlenmiş, içinde bulundukları toplumların deniz fenerleridir. Öğretmenlik mesleği aynı zamanda bir peygamberlik mesleğidir. İnsanlığın ilk muallim ve mürebbileri peygamberlerdir. Sevgili Peygamberimiz de kendisinin bir muallim olarak gönderildiğini ve esas vazifesinin bu olduğunu muhtelif vesilelerle ifade buyurmuşlardır. Dolayısıyla eğitimcilerimiz ‘Ben muallim olarak gönderildim.’ diyen Peygamberimizin günümüzdeki varisleridir.”
Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Ömer Faruk Köseoğlu ise verimli ve güzel bir sohbet olduğunu dile getirerek sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yaptı. Ziyarette MEB-DER Yönetim Kurulu Üyeleri ve hanım komisyonu da hazır bulundu. Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürlüğü heyetine ziyaret sonunda MEB-DER yayınları ve kurumsal tablosu takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi