Sapanca Kaymakamlığı görevine atanan Bilgehan Bayar görevine başladı. Sapanca'daki turizme dikkati çeken Bayar, "5 yıldızlı otellerin bölgeye değer kattığı bir gerçek ancak bizim bu otellere gelen misafirleri dışarı çıkarmamız lazım. Güneyde esnaf, en çok her şey dahil sisteminden şikayet ediyor. Bu da haklı oldukları bir şikayet. Sapanca'da kalacak misafirler ne zaman ki otellerinden çıkarsa o zaman bu turizmden ilçe kazanım sağlar. Bu sebeple turizmi butik otel, ev pansiyonculuğu üzerinden planlamak, Sapanca'ya çok şey kazandıracaktır." diye konuştu.

SAPANCA’DA TATİL
Bayar, Sapanca'da herhangi bir otelde iki gün kalıp dışarı adımını atmadan giden misafirin ilçeye hiçbir katkısının olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Örneğin belediye başkanımızın emek sarf ettiği bir teleferik projesi var. Bu, bölgeye gelen turistlerin otellerinden çıkmaları için çok güzel bir seçenek olacak. Sapanca'ya gelen misafir burada neler yapabilir şeklinde planlar oluşturmamız gerekiyor. 3-4 günlük programlar oluşturulması gerekiyor. Bu programlarla misafirlerin dolu dolu bir Sapanca tatili yaşamalarını sağlamamız lazım.”

PLANLAMA YOK
Bayar, “Sapanca'da bunların yapılabilmesi için bol bol materyal var ama planlaması yok. Diğer yandan özellikle sahil bölümünde fiyatların biraz yabancı turistlere göre ayarlandığını ve pahalı olduğunu düşünüyorum. Bu uzun vadede yerli turistin, hepsinden önemlisi ilçenin kendi halkının bu hizmetlerden yararlanmasına engel olacaktır. Hakkımızı ve haddimizi iyi bilmemiz gerekiyor. Bu ilçe hepimizin. Birbirimizden yararlanacağız. Bu, hizmet anlamında önemli bir konu. Sapanca'ya daha iyi hizmetler getirmek istiyorsak, birbirimize ihtiyacımız var. İnsanlar birbirlerinden fayda görünce ortak paydayı arttırır." dedi.A.A.

Editör: Haber Merkezi