Masseter, çenenizin her iki tarafında bulunan ve çiğnemenize yardımcı olan güçlü bir kastır. Ancak bu kası aşırı kullanırsanız, örneğin çok fazla sakız çiğnerseniz veya dişlerinizi gıcırdatırsanız, masseteriniz büyüyebilir veya baş ağrısı ve çene ağrısına neden olabilir. Masseter botoks bu büyümeye ve ağrılara yardımcı olacaktır. Botoks, sadece masseter kasınızın boyutunu azaltmakla kalmaz aynı zamanda ağrıyı da tedavi edebilir. Yani genel kanının aksine botoks, kırışıklıklar için yapılan bir işlemden daha fazlasıdır. Peki, masseter botoks nedir, faydaları nelerdir?

Masseter Botoksun Faydaları Nelerdir?

Masseter botoksun hem estetik hem de tıbbi faydaları bulunur. Botoks, masseter kasına enjekte edildiğinde kasın gevşemesine neden olarak estetik kaygılarınıza ve ağrılarınıza çare olur.

 Masseter kası çeşitli sebeplerle büyüdüğünde bazı kişiler bu dış görünüşten hoşnut olmayabilir. Masseter kas hipertrofisi olarak da bilinen bu büyüme; çenenizi çok sıkmaktan, aşırı sakız çiğnemekten ve dişlerinizi gıcırdatmaktan dolayı meydana gelebilir. Botoks enjeksiyonları bu kasın boyutunu kademeli olarak küçültebilir.

Diğer taraftan botoks; baş ve çene ağrıları da dahil olmak üzere belirli rahatsızlıkları önleyebilir. Alt çene eklemi olan temporomandibuler bozukluklarına ve bruksizm olarak bilinen diş sıkma alışkanlığına masseter botoksunun iyileşme sağladığı biliniyor.

Masseter Botoksun Yan Etkilerini Önleme

En iyi çözüme ulaşma ve olası yan etkileri önleme amacıyla masseter botoks işleminin ardından doktorunuzun tavsiyelerine uymanız önerilir. Örneğin çoğu zaman doktorlar; en az dört saat dik durmanızı, 24 saat boyunca alkol tüketiminden kaçınmanızı, 24 saat boyunca sıcaktan ve güneşten uzak durmanızı tavsiye eder.

LifeClub Dünyası'na adım atarak kişiye özel tasarlanacak online diyet, spor programlarını takip edebilir, ilgi alanlarınız doğrultusunda tüm içeriklere ulaşabilir ya da LifeClub Platform'da sağlıklı yaşama dair aradığınız hizmet ve ürünleri bulabilirsiniz. Hemen keşfedin!

Editör: Haber Merkezi