SASTOP Oturum ve eş Başkanları Av. Önder Döker, Bingül Artan, Haluk Akbay ve Şefik Akar’dan oluşan heyet, ziyaret ettikleri Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç’a “Marka Şehir Sakarya” raporunu sundu ve bilgi verdi.

SAKARYA’NIN GENEL RESMİ

Ziyarette özellikle Erenler içindeki tarihi camiler, Sakar Baba Türbesi ve diğer tarihi yer ve yapılar konusunda bilgi alışverişi yapıldı, Başkan Kılıç’tan raporda tespit edilemeyen Erenler Belediyesi sınırları içindeki eksiklikler konusunda bilgilendirme istendi. Av. Önder Döker, “Marka şehir çalışmamız tüm Sakarya’yı içine almaktadır. Siz değerli yöneticilerimize tüm Sakarya’nın genel resmini sunuyoruz. Bu rapor sizlerin ek yoğun çalışmalarına destek olmak üzere hazırlanmıştır.” Dedi.

ADA TRENİ

Heyet, Marka Şehir Sakarya ile ilgili 23 sayfalık rapor içeriği ile ilgili bilgi alışverişinden sonra, Başkan Fevzi Kılıç’ tespitlerinden özetler sundu. Yeni kentleşme hedeflerini açıkladı. Yapılan açıklamada; “Amacımız bu raporla size Sakarya’nın önemli tarihi eserleri, ziraatı, doğası, şehre mal olmuş ve Adapazarı için 120 yıllık bir nostalji abidesi turist getirecek trenimize sahip çıkılmasıdır. Tarihi garımızı, trenimizi kaybedersek marka şehir olmaktan uzaklaşacağımız inancındayız. Turisti buraya daha çok Ada treni getirecektir. Hafta sonları ve hafta içi Sakarya’mızın turistik yerleri gezi otobüsleri ile sağlayabiliriz.”

HALKIN SESİ

Açıklamanın devamında; “Rapor davet beklediğimiz Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye,    yoğun programları nedeni ile önümüzdeki günlerde ulaştırılacaktır. Serdivan, Arifiye, Sapanca Belediye Başkanlarına da takdim edilecektir. SASTOP olarak marka şehir çalışmalarına desteğimiz tüm belediye başkanlarımızdan da bilgi alarak genişletilecek ve karar mercii yöneticilerimize ek sunum yapılacaktır. Yöneticilerimizin marka şehir konusundaki çalışmalarında halkın sesi olmaya devam edeceğiz.”

EK RAPOR SUNULACAK

“Marmara bölgesinde 4 mevsimi yaşayan özel konumu olan Sakaryamız’da, Tarihi İpek Yolunun üzerinde bulunan eserleri de başkanlarımızla yapacağımız görüşmelerde raporumuza ekleyip basınımıza açıklayacağız. Tüm ilçelerimize gidip halkımızdan tarihi yerleri ayrıca tespit edeceğiz. Gezi programları hakkında ayrıca ek rapor sunacağız. Geyve Alifuatpaşa, Pamukova, Taraklı, Akyazı, Hendek başkanlarımız ve Kuzey Koridorumuz kaynarca Karasu, Kocaali Söğütlü, Ferizli, ve diğer bilgelere ulaşıp rapor hakkında bilgi verip eksiklerimizin tamamlanmasını sağlayacağız.”

YENİ SAKARYA’NIN TEMELLERİ    

Bu güne kadar hak ettiği yere getirilmemiş bulunan Anadolu’nun kalbi olan şehrimizin yeni bir döneme girdiğine inanıyoruz. Vizyon sahibi yöneticilerimiz ile yeni bir Sakarya’nın temellerinin atıldığına inanıyoruz. Sakarya’mız hak ettiği konuma gelmesi yakındır. Öncelikle tüm halkımızın bulunduğu bölgedeki Başkanlarımıza varsa tespit ettikleri yeni tarihi yerler ve tabiat güzellikleri hakkında bilgi vermelerini rica ediyoruz. Bir şehri geçmişini ve halka mal olmuş eserlerini en iyi bilenler bu topraklarda doğanlar ve bu toprağa yerleşmiş olanlardır. Artık bu şehir burada yerleşmiş herkesin öz vatanıdır. Hazırladığımız rapor şehrimizin marka potansiyeli yüksek olarak gördüğümüz bölgeler, tarihi mekanlar ve efsanelerdir.” denildi.

Editör: Haber Merkezi