Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı tarafından Malazgirt Zaferi’nin 949. yıl dönümü dolayısıyla Bitlis Ahlat’ta düzenlenen etkinliklere katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen kutlama programlarında Büyükşehir Belediyesi’nin standı büyük ilgi görürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da Ahlat otağında yer alan Büyükşehir Belediyesi’nin çadırını ziyaret etti. Başkan Ekrem Yüce, UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinde dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı olma özelliğini taşıyan Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nı da ziyaret etti.

----


KUTLU YÜRÜYÜŞÜMÜZ DEVAM EDECEK
Malazgirt Zaferi’nin 949’uncu yıl dönümünü kutlayarak değerlendirmelerde bulunan Başkan Ekrem Yüce, “949 yıl önce Anadolu’nun kapılarını açarak bu toprakları yurt edinmemizi sağlayan Sultan Alpaslan’ı hayırla ve minnetle yad ediyorum. Güzel Anadolumuzun her bir zerresinde kanlarıyla, terleriyle ve emekleriyle mücadele eden ecdadımızı rahmetle anıyorum. 949 yıl önce başladığımız kutlu yürüyüşümüz inşallah 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşana dek devam edecek” dedi.

----


ANADOLU MOZAİĞİNİN KOPYASI
Bitlis Ahlat’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen programlarda Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı otağ çadırının da büyük ilgi gördüğünün altını çizen Başkan Ekrem Yüce, “Hanımefendi Emine Erdoğan’ı konuk ettik. UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinde dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı olma özelliğini taşıyan Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nı ziyaret ettik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hitaplarını dinledik. Ahlat Anadolu mozaiğinin bir kopyası gibiydi. Ülkemizin tüm renkleri otağ çadırında sergilendi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Okçular Vakfı’na, tüm paydaşlara ve Bitlis halkına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi