Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından düzenlenen tesis gezileri devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Mehmet Sadık Eratik Ortaokulu 6. Sınıf öğrencileri ADASU HES, Hızırilyas Su Yönetim Merkezi ve Göl Tesisleri’ni gezdi. Ziyarette öğrenciler su gücüyle elektriğin nasıl üretildiğini, Sapanca Gölü’nden şehre suların nasıl ulaştırıldığını ve suyun ne şekilde arıtıldığını yerinde gözlemleme imkânı buldular. Programın ardından öğrenciler ve öğretmenleri geziden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

SUYUN KIYMETİNİ ANLAMAK
Dolu dolu bir gün geçirdiklerini belirten Beden Eğitimi Öğretmeni Tuğba Çakar, “Çocuklar derste öğrendikleri bilgileri bu gezi sayesinde yerinde görerek pekiştirdi.  SASKİ personellerinin ilgi ve alakası için çok teşekkür ederim. Öğrencilerim ve ben geziden memnun bir şekilde ayrılıyoruz. Eminim eve gidince öğrendikleri bilgileri aileleriyle de paylaşacaklardır. Bu geziden sonra öğrencilerimizin daha duyarlı olacaklarına inanıyorum” dedi.
Sosyal Bilgiler Öğretmeni Kamile Güngör ise, “İçtiğimiz suyun kıymetini bilmek ve anlamak adına gayet olumlu bir gezi oldu. SASKİ’ye çok teşekkür ederim. Birçok belediyenin yapamadığını yaparak şehrimize hidroelektrik santrali kazandırdılar. Bu güzel suyun evlerimize tertemiz gelmesini sağlıyorlar. Biz de yerinde görerek inceleme imkânı bulduk. Sakarya’da suyun rahatlıkla çeşmeden içilebileceğini bu gezi ile görmüş olduk” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi