HÜR MEYDAN

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Hür FM’de yayınlanan Hür Meydan programının konuğu oldu. Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Engin Arapoğlu’nun sorularını yanıtlayan Erdoğan, çarpıcı açıklamalarda bulundu. DEVA Partisi ile yollarının kesişmesini anlatan Erdoğan, “Uzun zamandır aktif siyaset yapmıyordum ancak şehir, ülke ve dünya gündemini yakından takip etmeyi sürdürüyordum. İnsan hakları, hukuk, adalet, özgürlükler, dış politika ve ekonomi konularındaki kötü gidişattan vatandaşın da rahatsız olduğunu görüyordum. İnsanlar buna rağmen alternatif olmadığı ve muhalefet partilerini yetersiz bulduğu için AK Parti’ye oy vermeyi sürdürüyordu. DEVA Partisi’nin etkili bir programla ortaya çıkışı ve ciddi bir alternatif haline gelmesi beni de bu harekete yaklaştırdı ve böylece yollarımız kesişti” dedi.

10 İLÇEDE TEŞKİLATLANDIK

2 Temmuz’da kurucu il başkanı olarak atandığını hatırlatan Mehmet Erdoğan, “Kısa bir süre içerisinde ehliyet ve liyakat sahibi, yüzde 80’i en az bir yabancı dil bilen, vizyoner, genç, dinamik ve çoğunluğu ilk defa siyaset yapan insanlardan oluşan bir yönetim kurulu oluşturduk. Tecrübeli arkadaşlarımızı da bu yönetime monte ettik. Etkili bir çalışmayla 10 ilçede teşkilatlanmamızı tamamladık ve kongrelerimizi yapacak duruma geldik. 1. Sakarya Olağan Kongremizi 14 Kasım’da Premier Inn Otel’de Genel Başkanımız Ali Babacan’ın da katılımıyla gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

SİYASİ VE EKONOMİK KAOS

Ülkede öncelikle yapılması gerekenin adaleti tesis etmek olduğunu söyleyen Erdoğan, “Adaletin olmadığı, hukukun ve kuralların işlemediği yerde hiçbir ticari faaliyet yapılamaz, ekonomi gelişemez. Özgürlükler konusunda da büyük sıkıntılar var. Herkes kendini tehdit altında hissediyor, korkuyor, çekiniyor. Yasama, yürütme ve yargı erklerinin bir kişide toplandığı bir sistemle yönetiliyoruz. Siyasi ve ekonomik bir kaosa doğru gidiyoruz ve kriz gün geçtikçe derinleşiyor” şeklinde konuştu.

YILDIZ ŞEHİR OLABİLİRDİK

Sakarya’nın ülkenin örnek illerinden biri olduğuna değinen İl Başkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Sakarya’da her şey var. Deniz var, göl var, yayla var, doğal güzellikler var, tarım var, sanayi var… Tüm bu imkanlarla yıldız bir şehir olabilecekken bu potansiyeli iyi değerlendiremediğimiz için bugüne kadar yerimizde saydık ve gelişim gösteremedik. Bunun nedeni de siyasetle ilgilidir. Maalesef Sakarya iktidar partisine verdiği desteğin karşılığında hak ettiği ilgiyi görememiştir.”

BELEDİYELERİN PORFORMANSI

Belediyelerin performansını da değerlendiren Mehmet Erdoğan, “Altyapı sorunları hala daha devam ediyor. Belediyelerin mevcut borç yükü karşısında kalıcı ve vizyoner işler yapmaları pek kolay değil. Ama bunun yanında ehliyet de çok önemli. Ehil ve liyakatli olmayan, bilgi ve beceriden yoksun kişiler belli makamlara getirilmiş. Objektif değil sübjektif kriterlerle tercih edilmişler. Şehirde Allah’ın yarattığı doğal güzelliklerin haricinde kulların ortaya koyduğu aman aman bir eser yok” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi