Hendek İlçe Merkezinde bulunan ve yıkılarak yeni yerinde yeni okul binası yapılması düşünülen Hendek Anadolu Lisesi öğrenci velileri okul önünde toplanarak basın açıklaması düzenledi.

Veliler Okul Yapılmadan Okulumuzun Yıkılmasını İstemiyoruz
Hendek Anadolu Lisesi velileri yıkım kararı çıkan okul ile ilgili tepkilerini dile getirerek “Okulumuzu yapmadan, yıkmayın” diyerek yetkililere seslendiler.

670 öğrencinin eğitim aldığı Hendek Anadolu Lisesi ile ilgili yıkım kararının çıkması ve okul öğrencilerinin başka bir okulda eğitim görmesine okul önünde toplanan 300’e yakın veli tepki gösterdi.

Hendek Anadolu Lisesi önünde bir araya gelen veliler adına Okul Aile Birliği Başkanı Erol Çetinkala açıklama yaptı.

Yer Tahsis Edildiyse Önce Okulu Yapın Sonra Yıkın
Hendek Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Erol Çetinkala “Okulumuz 16.06. 2022 tarihi itibari ile valilik tarafından yıkılma kararı alınmış. Yıkılma kararında şöyle bir gerekçe yok. Depreme dayanıksız biz bundan dolayı yıkacağız diye bir karar yok. Sadece okulumuzun fiziki şartları yetersiz eski bina diye yıkılma kararı alınıyor.

Mevcut okulun yerine okul yapılacak. Belediye başka bir yerde yer göstererek okulun orada yapılmasına karar veriliyor. Deniliyor ki okul yıkıldığı zaman Gaffar Okan’da ikili öğretim olarak okuldaki 670 öğrenci okuldaki eğitime devam edecek diye söyleniyor. Fakat şu oluyor kapalı kapılar ardında bazı olaylar cereyan ediyor senaryolar dönmeye başlıyor. Neler oluyor peki okulumuzu Gaffar Okan yerine Akova’da bulunan Anadolu kalkınma vakfına taşımak isteniyor.

Anadolu vakfına nasıl taşınacak bu okul Anadolu vakfı bu okulu taşıyacak kapasiteye ve dershaneye sahip oradaki öğrenciler ne olacak. Üç tane senaryo çiziliyor ve biz bir şekilde bunu duyuyoruz buna karşılık bizlerde buraya toplandık. 1'ncisi şu denilemiyordu.

Anadolu kalkınma vakfında bir katı kullanılıyor diğer katı Hendek Anadolu Lisesi kullanacak yetmeyecek sınıflar ne olacak alttaki bodrum katında zemin katın altında bölmelerimiz var. Biz bu bölmeleri sınıf yapacağız, bu bölmelerde de öğrenciler okul faaliyetlerine devam edecek. Bu kesinlikle kabul edilemez. Biz öğrencilerimizin bodrum katında eğitim öğretime tabi olmasını istemiyoruz. 2. Durumda şu senaryoyu değiştiriyor.

Yetkililer diyor ki Anadolu kalkınma vakfındaki öğrenciler endüstri mesleğe gitsinler endüstri meslektekilerde atölye derslerine geri dönsünler. 200 endüstri meslek lisesi, 670 bizim öğrenci, bir şey çıkmayacağının garantisini kim verecek bize. 3.sü Gaffar Okkan’a gitsin oradaki öğrenciler de mağdur olacak biz bunu da istemiyoruz.

Okul Yapılmadan Okulumuzun Yıkılmasını İstemiyoruz
Çetinkala “Gaffar Okkan’daki arkadaşları da anlıyoruz ikili öğretim onlar içinde iyi değil bizim içinde iyi değil fakat zorunlu kaldığımız zaman bu öğrencilerimizin hiçbiri Papoa Yenigine’den gelmedi. Bu öğrenciler Hendeğimizin öğrencileri gidecek bir yerde bulacak tabi çadırda mı eğitim öğretime devam edecek. Bunun çözümüne ortak karar vermemiz lazım. Bu işe karar verecekler çağıracaklar ortak çözüm bulu caz ve bu şekilde bu işe bir çözüm sağlamak durumdayız haricinde bir çözüm kabul etmiyoruz. Tek çözüm okulumuzu yapın biz ondan sonra gideceğiz, yoksa gitmiyoruz. Ben bir seneden beri okul aile birliği başkanıyım işin ilginç tarafı bu okula bir Milyon masraf edildi. Okulun ısıtma ve soğutma tesisatı değiştirildi. Madem yıkacağımız okula neden bu kadar masraf yapıldı. Yazık değil mi? Kimin parası bu bizim cebimizden çıkan para değil mi. Ben kızımı heba etmeyeceğim buradaki kimsede evlatlarını heba etmeyecek ve etmediğinden dolayı da burada. İşin ilginç tarafı okulumuzda 410 tane kız çocuğu var ve kız çocuklarını Akova’ya göndereceksin.

Peki güvenliğini nasıl sağlayacaksınız. Okulun etrafında kimse yok, ormanlık alan. Bu kişiler D 100 karayolunda karşıdan karşıya geçerken burunları kanadı, kaza yaptılar bunun hesabını kim verecek. Biz hesabını sorarız o sorun değil, peki kim hesabını verecek. Hepimiz görüyoruz alternatifin ne kadar yersiz olduğunu orada otostop çekiyor öğrenciler para ve servis imkanı olmadığı için. 670 tane öğrenciye otostop mu çektireceğiz sayın yetkililer. Bunun için kesinlikle yeni bir okul yapılmadan okulumuzun yıkılmasını istemiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Yapılan açıklamanın ardından Okul Aile Birliği Başkanı Erol Çetinkala, Yönetimi ve Veliler Kaymakamlık binasına yürüdüler.

Kaymakamlık binası önünde bir araya gelen Velileri temsilen Okul Aile Birliği Başkanı Erol Çetinkala ve bir grup Veli Kaymakam Halil İbrahim Acır’ı makamında ziyaret etti.

Çekincelerini ve taleplerini Kaymakam Halil İbrahim Acır’a ileten Velilere durum değerlendirmesi yapılacağı cevabı verilmesi üzerine makamdan ayrıldılar.

Okul Aile Birliği Başkanı Erol Çetinkala talep ve isteklerine cevaben Kaymakam Halil İbrahim Acır’ın durum değerlendirmesi yapacaklarını ifade ettiğini Velilere durmasının ardından Veliler sessizce dağıldı.

Editör: Haber Merkezi