Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, TOBB Ekonomi Şurası’nda yaptığı “İstihdam Seferberliği” çağrısının ardından Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay ve Bakanlık yetkilileri ile şehrin iş dünyası temsilcilerinin katıldığı bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

İŞ DÜNYASININ SORUMLULUĞU
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, istihdamın artırılmasına yönelik çağrıda bulunduğunu hatırlattı. İstihdam konusunun üzerinde duracaklarının altını çizen Kösemusul, “Bu bir görevdir. Zor bir süreçten geçen ülkemizde Türk iş dünyası olarak üzerimize düşenin fazlasını yapmaya gayret ediyoruz. Bir ülkede istikrarın yolunun ekonomiden geçtiğinin bilincinde olan işveren dünyası olarak ülkenin kalkınmasının ve tam bağımsızlığının üretimden geçtiğini biliyoruz. Ülke olarak yaşadığımız bu süreci hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. İnşallah 2017'nin ikinci yarısı ekonomide Türkiye'nin atağa geçtiği dönem olacak.” diye konuştu.

İLAVE 72 BİN İSTİHDAM
Sakarya’nın hızlı gelişimine dikkat çeken Kösemusul, “Sakaryamız’a yapılan yatırımlar ve çalışmalarımız gösteriyor ki; önümüzdeki 5 yıl içerisinde yaklaşık 72 bin istihdamı ile katma değeri yüksek ürünler üreten sanayisi ile kaliteli kent profiliyle lider bir Sakarya inşa ediyoruz. İlimizde Türkiye ölçeğinde güçlü firmalarımız var, nitelikli istihdam konusunda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz.  İş dünyamızın artı bir istihdam seferberliği konusunda Sakarya iş dünyamızın, bütün kurumlarımızın el birliği ile hareket ederek bu süreçte iddialı iller arasında yer alacağımıza inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

İŞSİZLİĞİ AŞAĞIYA ÇEKECEĞİZ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, toplantıya ev sahipliği yapan Başkan Kösemusul’a teşekkür ederken Bakanlık olarak bu çalışmada ciddi bir program yapacaklarını ifade etti. İşsizliği ülke genelinde yüzde 9’lara indirmenin zor olmadığını aktaran Alpay, bu süreçte iş dünyasına önemli görevler düştüğünü hatırlattı. Alpay, “Sn. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Bakanımızın seferberlikte önemli iradesi bulunuyor. İş dünyamızla birlikte istihdam konusunda ciddi mesafe kat edeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

HASSASİYETLE ÇALIŞACAĞIZ
Toplantıda sektör temsilcileri, firma yetkilileri ile bir araya gelerek istihdam seferberliği konusunda detayları görüşme kararı alındı. Toplantıya katılanlardan Akyazı Ticaret Borsası Başkanı Ali Şener Bayraktar da ülkedeki ve ilimizdeki işsizliğin önüne geçmek adına da çok verimli bir çalışma olacağına dikkat çekerek, “Devletimiz hassas bir dönemden geçiyor. Aynı hassasiyeti biz de göstermeliyiz. Sokakta işsiz olan insanları gelecekten beklentileri olan insanlar haline getirmek gerekiyor, bu insanları kazanarak iş sahibi yapmalıyız. Süreci önemsiyoruz. Bunu toplumsal bir sorumluluk olarak görmeliyiz” dedi.

SENDİKA DESTEĞİ
Türk-İŞ İl Temsilcisi Cemal Yaman ve Hak-İŞ İl Temsilcisi Mesut Gökdemir ise işçilerin hem ahlaki hem de teknik anlamda eğitilmeleri için gereken desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade etti.

YATIRIMCILAR DAHA FAZLA DESTEKLENMELİ
Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Bayraktar, işçi ve işveren taleplerinin ortak noktada buluşması gerektiğini savunarak özellikle etik, manevi ve ahlaki açıdan da eğitilmeleri yolunda destek verilmesi gerektiğini, yatırım konusunda yatırımcıların daha da desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

BİRLİKTELİK BAŞARIYI GETİRECEK
TÜMSİAD Başkanı Ahmet Ölmez, iş dünyası olarak istihdam seferberliğinde üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için birlikte çalışma kültürü ile sonuca ulaşacaklarına olan inancını belirtirken; SGK İl Müdürü Erhan Çavuş ile İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya ise işverene destek konusunda programlarının devam ettiğini ve iş dünyası ile her zaman birlikte olduklarının altını çizdi.

KATILANLAR
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul evsahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarkan Alpay, Sanayi Daire Başkanı Bilge Aydın, İş Kur İl Müdürü Tekin Kaya, SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, Akyazı TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Bayraktar, Akyazı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar, Hak -İŞ Sakarya Temsilcisi Mesut Gökdemir, Türk-İŞ Sakarya Temsilcisi Cemal Yaman, TÜMSİAD Şube Başkanı Ahmet Ölmez ve daire müdürleri iştirak etti.

Editör: Haber Merkezi