KYK yurtlarında kalan öğrenciler, boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla katıldıkları yağlı boya, kara kalem resim, quilling, takı tasarım, rölyef, geleneksel sanatlar, amigurumi, ney, bağlama, terzilik, aşçılık, okçuluk, karate ve dil kurslarında, eğitim hayatı sona ermeden kültür sanat ile spor alanlarında tecrübe kazanıyor.
KYK Sakarya İl Müdürü Arif Özsoy, Sakarya'da 8 yurtta 8 bin 500 öğrenciye hizmet verdiklerini söyledi. Gelecek eğitim sezonunda Sapanca, Akyazı, Karasu ve Arifiye ilçelerinde 4 yurt daha açacaklarını belirten Özsoy, kapasitelerinin 13 bin 500'e ulaşacağını kaydetti. Özsoy, öğrencilerin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için çeşitli aktivitelerle geleceğe hazırladıklarını ifade ederek, "Üniversite okurken öğrencilerimizin 4 yıl içerisinde kendilerini geliştirme, hayata atılma, hayatta bir adım önde olmaları için ciddi manada çalışmalar yapılıyor." diye konuştu.

HER YÖNÜYLE DESTEK
Özsoy, din, dil, enstrüman, kültür, sanat, spor ve edebiyata kadar her alanda öğrencilerin istekleri doğrultusunda eğitim vermek için gayret ettiklerini dile getirerek, üniversiteden ciddi manada destek aldıklarını belirtti. Özsoy, Halk Eğitim Merkezlerinden gelen hocalar ve 9 rehber danışmanın eşliğinde öğrencilere her yönüyle destek sağlandığını aktardı.
Devletin imkanları son zamanlarda daha da arttırdığını vurgulayan Özsoy, şu ifadeleri kullandı: "Burada bir otel konseptinde hizmet verdiğimiz gibi öğrencileri geleceğe hazırlama noktasında, öğrenciler herhangi bir yere muhtaç olmadan, kendi ayakları üzerinde durmaları noktasında devletimizin imkanlarını kullanıyoruz. Bu bağlamda dini değerler noktasında ciddi manada öğrencilerimize katkı sunuluyor. Bunun sebebi şudur, geldiğimiz noktada milli ve manevi değerlere bağlı, vatanını, milletini seven ve hizmet eden bir nesil yetiştirme derdindeyiz. Bunun için bu imkanlar, kapasite arttırılıyor, günden güne yenileniyor."

85 ÜLKEDEN ÖĞRENCİ
Özsoy, asıl eğitimin verildiği üniversiteye destek noktasında bu çalışmaları yaptıklarını dile getirerek, "Alanlar çok geniş. Bizim yurtlarımızda 85 ülkeden öğrencilerimiz var. Güzel bir Türkiye izlenimi vermek için, ülkemiz adına her türlü katkıyı onlara sunuyoruz, onlar bizim misafirimiz. Ülkelerine döndükleri zaman ülkemiz adına katkı sağlayacaklarını düşünüyoruz." diye konuştu.
Mimar Sinan Mühendisler Birliği ile "Mühendishane" projesini başlattıklarını da aktaran Özsoy, "Öğrencilere her alanda katkı sağlıyoruz. Öğrencilerimiz bu kurslarda yaptıkları ürünlerle mutlu oluyorlar. Okulu bitirdikten sonra da bir meslekte edinmiş oluyorlar aynı zamanda. Dolu dolu bir üniversite hayatı geçirmiş oluyorlar." sözlerine yer verdi.

"ŞANSLI OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM"
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Maliye Bölümü 4. sınıf öğrencisi Şehriban Dede de şanslı olduklarını düşündüğünü belirterek, "Çünkü özel yurtta da kaldım, hiçbirinde böyle bir imkan yoktu. Sadece üniversiteye gidip geliyorduk. KYK'da böyle imkanların olması güzel. Dördüncü sınıftayken KYK'ya geçebildim. Katılabildiğim kadar kursa katılmaya çalışıyorum. Bunun çok güzel bir imkan olduğunu düşünüyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi