Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, şehrin kuzeyi için yeni bir içmesuyu projesinin müjdesini verdi. Dr. Rüstem Keleş, “Sakarya’yı dünya standartlarında içmesuyu ve sağlam altyapısıyla öncü bir şehir haline getirmek amacıyla 16 ilçemizde önemli yatırımlar yapıyoruz. Bu kapsamda Karasu ilçemize bağlı 19 mahallemizi kapsayan içmesuyu projemizi hayata geçiriyoruz. Kurudere Yeşilköy bölgesinde yaklaşık 10 kilometre içmesuyu hattı ve bir içmesuyu deposu inşa edeceğiz. 14 Mart Salı günü proje için ihaleye çıkıyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

19 MAHALLEYİ KAPSIYOR

Şehrin kuzeyinde altyapı ve içmesuyu anlamında herhangi bir sorun kalmayacağını belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Şehrimizin kuzey bölgesinde bir taraftan önemli yatırımları hizmete alırken bir taraftan da dev projelerimizde çalışmalar devam ediyor. Şimdi de bu projelere bir yenisini daha ekliyoruz. Karasu ilçemizde 19 mahallemiz için 10 kilometrelik yeni bir içmesuyu hattı ve içmesuyu deposu inşa edeceğiz. Yakın zamanda devreye alacağımız Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ile entegre olacak proje ile bölgede zaman zaman görülen bulanıklık ve yetersizlik sorunu tarihe karışacak” ifadelerini kullandı.

İHALE 14 MARTTA

Dr. Rüstem Keleş, “İçmesuyu ve altyapıya dair birçok konuda şehrimizin geleceğini garanti altına almak adına gece gündüz çalışıyoruz. Karasu’da 19 mahallemiz için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağız. Proje kapsamında Kurudere, Yeşilköy, Yenidoğan, Ardıçbeli, Ortaköy, Adatepe, Akkum, Camitepe, Denizköy, Gölköprü, Hürriyet, İhsaniye, Karamüezzinler, Kancalar, Konacık, Manavpınarı, Resuller, Taşlıgeçit ve Üçoluk mahallelerimize 10 kilometrelik yeni hatla birinci sınıf içmesuyu ulaştıracağız. İhalemizi 14 Mart Salı günü gerçekleştireceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi