Yürürlüğe giren yeni yönetmelikle beraber, taşıt kredileri ve elektronik eşya alırken kullanılan kredilerin vadelerine de düzenleme geldi

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI
BDDK'nın Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliği değiştirilerek Resmi Gazete’de yayımlandı.  Yürürlüğe giren yeni yönetmelikle beraber, tüketici kredilerinde 36 ay olan vade 60 aya yani 5 yıla kadar çıkartıldı.  Ayrıca değişiklikten önce ihtiyaç kredisi kullanan vatandaşların talep etmesi durumunda borçları, 60 ay ile sınırlı olmak üzere tekrar yapılandırılabilecek. 

TAŞIT KREDİLERİ
Taşıt kredileri ve bilgisayar, tablet, cep telefonu için kullandırılan kredilerin vadelerine de düzenleme geldi. Taşıt Kredilerinde sınır, fiyatı 120 BİN Türk Lirası ve altında olan araçlar için 60 ay, fiyatı 120 BİN Türk Lirası'nın üzerinde olan araçlarda ise 48 ay oldu. 

TEKNOLOJİK ÜRÜNLER
Fiyatı ÜÇ BİN BEŞ YÜZ Türk Lirasına kadar olan cep telefonu için alınan kredinin vadesi on iki ayı, fiyatı ÜÇ BİN BEŞ YÜZ Türk Lirasının üzerinde olan cep telefonu kredinin vadesi ise altı ayı aşamayacak.
Bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi on iki ayı, tabletlerde ise altı ayı geçemeyecek.

KREDİ KARTLARI
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, bazı ürün ve hizmetlere ilişkin kredi kartlarına yapılan taksit sürelerinde de değişikliğe gitti. Yapılan açıklamaya göre, tablet alımları hariç, bilgisayar alımlarında ve taşımacılıkla ilgili harcamalarda taksit sayısı 6 aydan 12 aya, seyahat acenteleri ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalarda taksit sayısı 9 aydan 12 aya, kurumsal kredi kartlarındaki genel taksit sınırının ise 9 aydan 12 aya çıkarıldı.

Editör: Haber Merkezi