Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) 7. dönemin sınavındaki soruların, Misyon Koruma deneme kitapçığındaki sorularla aynı olduğu duyuruldu. Sınavdaki soruların 32'sinden 18'inin aynı, 14'ünün de benzer olduğu belirtildi.

“18 SORU PAEM-7’DE BİREBİR ÇIKTI”

Kariyer Hocam, Youtube hesabından sınavdan bir gün sonra yayınlanan videoda, “Hani ‘Neye niyet neye kısmet' derler ya bizim mart ayında hazırlamış olduğumuz, sorularını özenle seçtiğimiz aylarca emek ettiğimiz bu ‘Polis Misyon Koruma' kitabımızda dünkü PAEM-7 sınavında tam 18 soru geldiğini sizlerden öğrenmiş bulunmaktayız. Detaylı incelediğimizde de 14 sorunun da benzer şekilde geldiğini, toplamda 32 soruya bu kitapta dikkat çektiğimizi sizlerden öğrenmiş bulunmaktayız” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca videonun açıklama kısmında, “26.06.2022 tarihi itibariyle PAEM-7 (Komiser Yardımcılığı Sınavı) sınavını geride bıraktık, Misyon Koruma 10'lu deneme kitabımızdan 18 soru PAEM-7'de birebir çıktı, 14 sorunun da benzerleri geldi” denildi.

Geçtiğimiz günlerde Yediiklim Yayınları'na ait deneme sınavı soru kitapçığındaki 20 sorunun KPSS'de aynen sorulduğu ortaya çıkmış, Devlet Denetleme Kurulu inceleme başlatmış, ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alınmış ve KPSS iptal edilmişti.

Editör: Haber Merkezi