Binlerce vatandaşın başvuru yaptığı KOSGEB faizsiz kredi sonuçları için heyecan dorukta. Sakarya’dan rekor sayıda yapılan başvuruların sonuçları merakla bekleniyor.

Uzun süren bekleyişin ardından sonuçlar bugün açıklandı. Daha önce Bakan Nağci Ağbal, yaptığı açıklamada KOSGEB faizsiz kredi sonuçlarının 27 Şubat'ta açıklanacağını belirtmişti. Peki KOSGEB'in 50 bin TL'lik faizsiz kredi sonuçları nasıl öğrenilecek?

KOSGEB 2017 faizsiz kredi sonuçları kosgeb.gov.tr adresinden açıklanacağı belirtilirken, kurumun web sayfasına yoğun girişler nedeniyle ulaşılamıyor.

Bakan Naci Ağbal KOSGEB kredi başvuru sonuçları için "27 Şubatta inşallah sonuçları açıklayacağız" demişti. Sonuçlar ise bugün kosgeb.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.
KOSGEB VERİ TABANINA KAYIT OLUNMASI GEREKİYOR

10 Şubat tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile KOSGEB Başkanı Recep Biзer tarafından düzenlenen basın toplantısında Bakan Özlü, KOSGEB kredisine hak kazananların kredi kullanımı öncesi yapmaları gerekenlere işaret etmişti: "Desteğe hak kazanan KOBİ'lerin, kredi kullanımından önce KOSGEB veri tabanına kayıt olmaları ve onaylı KOBİ Bilgi Beyannameleri'ni oluşturmaları gerekecektir. İnşallah 27 Şubat 2017 tarihinden itibaren Kredi Faiz Desteği'ne hak kazanan işletmelerimiz belli olmaya başlayacak. Hak kazanan işletmelerimize SMS ve bilgilendirme e-postası göndereceğiz. Bu aşamadan sonra belirlenen işletmeler bankalara başvurarak kredi işlemlerini başlatabileceklerdir. Akbank, Denizbank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ile Ziraat Bankası ile protokol yaptık."

KOSGEB VERİTABANINA NASIL KAYIT YAPILIR?

KOSGEB'e ilk kez başvuru yapacaksanız kurumun internet sayfasında bir form doldurmanız gerekiyor. İşletme adı, vergi numarası, yetkili kişi, kuruluş yılı esnaf veya ticaret no gibi bilgilerin istendiği formu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir.

KOSGEB KREDİLERİ NE ZAMAN KULLANILACAK?

Kredileri onaylanan esnaflar ise kredilerini ne zaman kullanacağını merak ediyor. Kosgeb'in henüz bu konuyla ilgili net bir açıklaması yok. Kredi almaya hak kazanan esnaflar gerekli işlemlerin ardından kısa bir süre sonra kredilerini kullanabilir. Yani süre olarak en geç 1 ay içinde krediler kullanılabilecek.

12 AY BOYUNCA GERİ ÖDEMESİ OLMAYACAK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 50 bin lira üst limitli bu kredinin faizsiz, ayrıca kredinin geri ödeme koşullarını da cazip tutarak ilk 12 ay ödemesiz, kalanı ise ьзer aylık eşit taksitler halinde ödenebilecek toplam 36 ay vadeli bir kredi olacağını bildirdi. Özlü, "İlk bir yılı ödemesiz, 36 ay vadeli ve sıfır faizli kredi KOBİ'lerimize verilecek. İnanın, bu devirde en yakın akrabalarınızdan ve dostlarınızdan bile bu şartlarda borз alamazsınız" ifadelerini kullandı.

KOSGEB BAŞVURULARDA EN FAZLA 3 HAK

Uygulamalar hakkında daha detaylı bilgi veren Biçer, oluşturulan kurullarla beraber işletmelerini kurmadan KOSGEB'e müracaat eden girişimcilerin başvuru formlarının, kurulacak işletmelerin sürdürülebilirlik, karlılık ve potansiyel sektörel fırsatlar gibi konularının değerlendirileceğini ve olumlu ya da olumsuz sonucun girişimci adayına yansıtılacağı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi