Bazı ticari taksi sahiplerinin ilçelerden gelip şehir merkezinde faaliyet gösterdikleri yönünde artan ihbarları değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Bu kapsamda bir ticari taksi, yoğun takip sonucunda yakalandı. Araç trafikten men edildi ve emniyet otoparkına çekildi.

DÜRÜST ESNAF
“Taksici esnafımızın şikayetleri doğrultusunda korsan taşımacılık yapanlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” diyen Trafik Denetleme Şube Müdürü Hakan İzmirli, korsan taşımacılık yapan araçlarla mücadelenin süreceğini belirtti. Taksici esnafının ticari hayatına olumlu katkı sağlamak adına dürüstçe çalışan şoför esnafının yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

CEZAİ İŞLEM
Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şakir Feridun Canbaz, “3 Haziran 2012 /28312 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlülüğe giren yasaya göre Belediyeden izin ve ruhsat almaksızın, ticari amaçlı yolcu taşıyan kişiye, araç sahibine ve araç içerinde yolcu olarak bulunan kişilere cezai işlem uygulanmaktadır” dedi.

TRAFİKTEN MEN
Yasa kapsamında ilk seferde 2 bin 626 lira ceza, araca ise 60 gün trafikten men cezası uygulandığını kaydeden Canbaz, bir yıl içerisinde bunun tekrarı halinde cezanın beş katı uygulandığını ve her defasında aracın 60 gün süreyle trafikten men edildiğini ifade etti.

“MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”
Korsan taşımacılığın emek hırsızlığı olduğunu vurgulayan Başkan Canbaz, “İlçelerden gelerek şehir merkezinde faaliyet gösteren korsan taksiciliğe kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Esnafımızın mağdur olmaması için bağlı bulundukları duraklar dışında faaliyet göstermemelerini istiyoruz. Bu tip durumlar ile karşılaşan vatandaşımızın 2415436 nolu Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve 2412050-51 numaralı odamız telefonlarımıza ihbarda bulunabilirler.”

MÜLTECİLER
Mültecilerin taksiciliğe de el attıklarını belirten Canbaz, “Biz kendi korsanımızla uğraşırken bir de mülteci korsan taksiyle uğraşıyoruz. Kendi içinde oluşturdukları bu ulaşım ağını kullanıyorlar. Bu durum ciddi anlamda mücadele gerektiriyor. Mültecilerden isteğimiz bu tür faaliyetler içerisinde bulunarak esnafımıza ticari darbe vurmaktan vazgeçmeleri. Denetimlerimizde çok sayıda MA plakalı korsan taşımacılık yapan mülteci yakalandı” dedi.

Editör: Haber Merkezi