Toplantıya Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, Komite Başkanı Emre Şahin, Komite Başkan Yardımcısı Seydullah Öz, Komite Üyeleri; Ali Candan ve Ahmet Cihan iştirak etti. Komite üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda mevsimsel farklılıkların iklimlendirme sektörünü yakından ilgilendirdiğine dikkat çekildi.
Toplantıda, soğuk havaların kombi ve kalorifer tesisatını olumsuz yönde etkileyebileceği belirtilerek hava sıcaklıklarının sıfırın altında eksi değerleri bulması halinde kombi donma yapabileceği ifade edildi. Komite Başkanı Emre Şahin soğuk kış günlerinde kombilerde oluşabilecek olası kombi donma riskine karşı tüketicileri uyardı.
SATSO 7. Meslek Komite Başkanı Emre Şahin yaptığı açıklamada kış mevsiminde kombilerde oluşabilecek donma olaylarına karşı uyarıda bulunarak şunları dile getirdi: “Hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte kombilerin içinde su ihtiva eden bazı parçalarında dondan dolayı çatlama tehlikesi oluşmuştur. Halkımızın bu hususta dikkatli olması gerekmektedir. Yeni nesil birçok kombinin üzerinde don korunması özelliği mevcut olmasına rağmen; kombilerin kendi içinde ki bu özelliği kullanabilmesi için elektrik ve doğalgaz sisteminin açık olması gerekmektedir. Aksi durumlarda kapalı devre kalorifer sisteminde ve sıcak su sisteminin de oluşabilecek don kombinin içinde ki parçaların çatlamasına yol açmaktadır. Böyle bir durumdan korunmak için ya kombinin enerji ve gaz akışının olması veya sistemlerin içerisinde ki suyun tamamen boşaltılması gerekmektedir. Çalışmasına devam eden kombilerde böyle bir risk yoktur.” dedi.

Editör: Haber Merkezi