29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sakarya'nın Kocaali ilçesinde kutlandı. 28 Ekim’de yapılan program; Kocaali Kaymakamlığında, Atatürk büstüne çelenk konularak sonlanırken, 29 Ekim Programı; Kocaali Futbol Sahasında gerçekleştirildi. Programa Belediye Başkanı Ahmet Acar’ın yanı sıra, eşi Türkan Acar, İlçe Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar, Jandarma Bölük Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, Oda Başkanları, Siyasi parti temsilcileri, Gaziler, Şehit yakınları, Okul Müdürleri, Öğretmenler, çeşitli okullardan öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program kapsamında; Kaymakam Dr. Emre Nebioğlu ve Belediye Başkanı Ahmet Acar’ın öğrenci ve vatandaşları selamlası, Kaymakam Dr. Emre Nebioğlu’nun günün anlam ve önemini belirten konuşması, çeşitli okulların gösteri, şiirleri ve geçiş töreni ile sonlandı.
ECDADIMIZ; CUMHURİYET İÇİN ÇOK MÜCADELELER VERİLMİŞTİR
Program kapsamında açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Acar; “Bayrağımızın inmemesi, Ezanımızın dinmemesi için, atalarımız çok zor şartlarda, bu kutsal dava yolunda nice gençlerimiz, nice koç yiğitlerimiz şehit olmuşlardır. 
Hainler her zaman iş başında olmuşlardır. Bugün yine aynı şekilde bir mücadele verilmektedir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde, Fırat Kalkanı Harekâtında, Barış Pınarı Harekâtında, devletimizi, milletimizi ve cumhuriyetimizi kabullenmeyen şer odakları vatanımızı kuşatmaya çalışmış ancak, devletimiz ve milletimiz üstün feraset örneği göstererek, bu kan emicilere bir kez daha gereken cevabı vermişlerdir. Şunu çok iyi anlamalıyız. 29 Ekim, Öleceğini bile-bile şehadete gidenlerindir. 29 Ekim, Şanlı bir milletin asil duruşudur. 29 Ekim, bizimdir, gelecek nesillerindir.  Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları ve şehitlerimizi şükranla yâd eder, Cumhuriyet Bayramımızı kutlarım” dedi.

Editör: Haber Merkezi