Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaali’ye müjdesini verdiği Kadınlar Plajı ve Sahil Düzenleme Projesi’nde gelinen son noktayı açıkladı. Bilindiği üzere Başkan Toçoğlu, Karasu’nun ardından Kocaali’ye de içerisinde bir sosyal donatı alanı barındıracak Kadınlar Plajı ve Sahil Düzenlemesi Projesinin hayata geçirileceğini ilan etmişti. Büyükşehir Ekim Meclis toplantısında Kocaali Belediyesi’ne ait olan ilgili proje arazisinin Büyükşehir’e devri gerçekleştirilmiş, 20 bin metrekarelik alana kazandırılacak projede altyapı çalışmaları başlatılmıştı.

BEĞENİ KAZANACAK BİR PROJE DAHA
Kocaali Kadınlar Plajı ve Sahil Düzenlemesi için proje çalışmalarının tamamlandığını duyuran Başkan Toçoğlu, projeyi kamuoyunun beğenisine sunduklarını vurguladı. Başkan Toçoğlu, “Kocaali Caferiye bölgesine kazandıracağımız Kadınlar Plajı ve Sahil Düzenlemesi için proje çalışmalarımızı nihayete erdirdik. 20 bin metrekare alanda yeni bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Bugünde projemizi kamuoyuyla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde de yapım ihalesine çıkacağız. Hayırlı olsun” diye konuştu.

20 BİN METREKARELİK YENİ YAŞAM ALANI
Kocaali’nin sahil şeridinde yer alan Caferiye mevkiinde hayata geçirilecek projeye ilişkin bilgiler veren Başkan Toçoğlu, “İfade ettiğim gibi geniş bir proje alanına sahibiz. Mimar arkadaşlarımız bu avantajla tüm ihtiyaçlara cevaplar üretebilecek bir yaşam merkezi hazırladılar. Yalnızca kadınlar için bir plaj, çocuklar için oyun alanları, kafeterya gibi çeşitli sosyal alanlar, yürüyüş ve spor alanları, dinlenme bölgeleri, yeşil alanlar, kısacası neye ihtiyaç olursa bu 20 bin metrekarelik alanda o ihtiyaca cevap verilecek donatı alanlarımız bulunacak. Yeni projemiz sahillere canlılık getirmesinin yanında şehrin turizm girdilerine de katkılar sunacak” dedi.

KUZEY SAHİLLERİ İNCİ GİBİ
Karasu’da büyük beğeni kazanan bir sahil düzenleme projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Toçoğlu, “Sahilleri yalnızca denize girilebilen alanlar olarak değerlendirmiyoruz. Bu alanlar aynı zamanda geniş imkanlarıyla adeta birer yaşam merkezi olarak hemşerilerimizin, şehrimize dışarıdan gelen misafirlerimizin kullanımlarına sunulmalılar. Karasu’da bunu başardık. Kocaali Caferiye için de çalışmalarımızı kısa süre içerisinde başlatıyoruz. Orada da inşallah çok güzel bir çalışmayı hayata geçireceğiz. Bu tarz projeler şehrimize yeni yaşam alanları kazandırmanın yanında şehrimiz turizm göstergelerine de müspet katkılar sağlıyor. Karasu’da bildiğiniz gibi Mavi Bayrak kazanarak bu gibi projelerin niçin gerekli olduğunu ispatlamış olduk” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi