Sakarya Üniversitesi Kongre Merkezi'ni Salonu dolduran üniversiteli ülkücüler, "Ülkücü Hareket Engellenemez", "Şehit Fırat Çakıroğlu", "Alparslan Türkeş'in Askerleriyiz" ve "Hareketin Lideri Devlet Bahçeli" sloganları attı. Açılış konuşmasını yapan Sakarya Ülkü Ocakları Başkanı Soyhan Sofuoğlu, ülkücülerin, yüksek iman ve ferasetle, tarif edilmesi mümkün olmayan bir vatanseverlikle kendilerini Türk Milletine adadıklarını kaydetti.

KUTSAL EMANETİN YILMAZ BEKÇİLERİ
"Ülkücüler Türk İslam davasının yılmaz bekçileridir" diyen Sofuoğlu, "Ülkücüler necip Türk Milletini, anasından, babasından, yavrusundan velhasıl her şeyden çok sevmenin bedelini en ağır şekilde ve tarihin her sahnesinde ödemişlerdir. Mamaklarda dişleri, C5'lerde tırnakları sökülmüş, türlü türlü işkencelere maruz kalmış ama yılmamış, Allah'ın aslanları gibi idam sehpalarına yürümüş, ölümleri korkutmuş, boyun eğmemiş, kahpe düzenin çarkına çomak sokmuşlardır. Bayrak inmesin ezan susmasın diye her şeyini necip Türk Milletine vakfetmiştir. Ülkü Ocakları olarak bizlerde aziz şehitlerimizden almış olduğumuz feyizle, bırakmış oldukları kutsal emanetin yılmaz bekçileriyiz. Ülkücü Türk Gençliği olarak, aziz vatanımız üzerinde oynanan bütün kirli oyunları bozmak için ilimde, irfanda, ahlakta, sanatta, kültürde, geleceğin lider ülkesini inşa edecek kadroları oluşturmak adına mücadelemiz ne pahasına olursa olsun devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"HER KÖŞENİN HER BAŞINDA BİZ VARIZ"
Sakarya Üniversitesi ve Ortaöğretim Teşkilatları Başkanı Onur Yılmaz ise, "Kimsenin Sakarya Üniversitesi'nden şüphesi olmasın ki burada sözün son sahibi milliyetçi ülkücü iradedir. Sakarya Üniversitesi'nin fakülte koridorlarında, bahçelerinde, kantinlerinde, her köşenin her başında biz varız biz buradayız" dedi.
Çözülme sürecini anımsatan Yılmaz, "Dün pkk ve fetö seviciliğinin olduğu fakat bizlerin üstüne gelindiği dönemlerde hiçbir baskıdan yılmayıp, gelecek kaygısına kapılmayıp, PKK adına yürüyüş yapanları, "Devlet katil" yazılı broşürleri dağıtanları, nasıl yerle bir ettiysek, bugün biz, yarın bizden sonrakilerde bunu yapmaktan geri durmayacaklardır. Bizler Sakarya Üniversitesi Ülkücüleri ve Ortaöğretim teşkilatı olarak, Sakarya'da İl Başkanımız Soyhan Sofuoğlu'nun hep bir adım gerisinde, bu dava yolunda her zaman her koşulda dimdik yürümeye hazır inanmış kişileriz" diye konuştu.

SAHNEYE 9 ADET KARANFİL BIRAKILDI
Ülkü Şehitleri Yusuf İmamoğlu'nun kız kardeşi Firdevs İmamoğlu ile Yılmaz Fırat Çakıroğlu'nun babası Fuat Çakıroğlu da birer konuşma yaparak, salonu selamladı.  Etkinlikte ayrıca ilk ülkü şehidi Ruhi Kılıçkıran'dan günümüze ülkücü şehitler anısına hazırlanan gösterim sunuldu. 12 Eylül Yönetimi tarafından idam edilen 9 ülkücüyü temsilen sahneye 9 karanfil de bırakıldı. Ülkü Ocakları Genel Merkez sanatçısı Aşık Sefai'nin sahne almasının ardından ise, plaket ve teşekkür belgeleri takdim edilerek program sona erdi.

KATILANLAR
Sakarya Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Sakarya Ülkü Ocakları Başkanı Soyhan Sofuoğlu, MHP İlçe Başkanları, İlçe Ocak Başkanları, Ülkü Şehitleri Yılmaz Fırat Çakıroğlu'nun babası Fuat Çakıroğlu ile Halit Çotur ve Yusuf İmamoğlu'nun kız kardeşleri Zümrüt Çotur ile Firdevs İmamoğlu da katıldı.

Editör: Haber Merkezi