“UNUTMAYAACAĞIZ”
Başkan Acar,” 15 Temmuz; darbeye darbe yapan kahraman halkımızın demokrasi zaferidir. 15 Temmuz; Ölümü Ölümle korkutan bir milletin destanlaşan hikâyesidir” derken;  Kocaali Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu” Bizler 251 şehidi hatırlayıp unutmayacağız. Bizi en zayıf yerimizden vurmaya çalışanları unutmayacağız” dedi

15 TEMMUZ KAHRAMANLIK DESTANI YAZILAN GECEDİR
Gecenin ilk konuşmasını Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar yaptı. 15 Temmuz’da kahramanlık destanı yazıldığını söyleyen Başkan Acar, “15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. Yıldönümünde şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı bir yaşam diliyorum. 15 Temmuz;  bu necip milletin uyanışıdır. 15 Temmuz; darbeye darbe yapan kahraman halkımızın demokrasi zaferidir. 15 Temmuz; Ölümü Ölümle korkutan, bir milletin destanlaşan hikâyesidir” dedi.

251 ŞEHİDİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ
Kaymakam Emre Nebioğlu, “Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu öyle bir ihanettir ki bin yıl yaşadığımız bu topraklarda emsali gözükmedi. Ama başaramadılar. Kara bir gece olan bu gece unutulmadı. O hainler her şeyi hesap etmişlerdi lakin Bu aziz milletin söz konusu vatan olduğu zaman nasıl bir duvar olduğu,  ezanına, bayrağına asla dokundurmayacağını hiçbir zaman bilmediler, bilemeyeceklerde. Bizler 251 şehidi hatırlayıp unutmayacağız. Bizi en zayıf yerimizden vurmaya çalışanları unutmayacağız. Bugün bu ruhu tekrar yaşatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah’a emanet olun” dedi.

15 TEMMUZ BİZİM DİRİLİŞİMİZDİR
Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı av. Lütfi Bayraktar; “ O gece bir milletin geçmişinden aldığı güçle, nasıl dirildiğini tekrar gördük.  Allah bizlere böyle acı günleri tekrar yaşatmasın. Yüce Allah; Dünya mazlumlarının ümidi olan Ülkemizin birliğini ve dirliğini bozmasın” dedi.

SADDAM’I DEVİRDİLER
15 Temmuz Etkinlikleri kapsamında programa konuşmacı olarak katılan Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çelik “Irak’ta Saddam Hüseyin’i kim devirdi biliyor musunuz? Kesnizani tarikatı. Dünyada yaklaşık 70 ülkede faaliyet gösteren Irakta’da neredeyse her sokakta yurdu medresesi bulunan halka derinlemesine nüfuz etmiş bir tarikat. Hatta Saddam’ın en güvendiği üç adamı bu tarikatın müridiydi, her yerde bu müritler vardı. Hatta Saddam’a üç evlat veren hanımlarından biri bile bu tarikatın müridiydi. Sonra Amerika işgale başladı. O gece Irak’ın silahlı kuvvet komutanlarına yani müritlere tek tek ‘Bu geceyi evinizde geçirmeniz sizin hayrınıza olur’ mesajı gitti. Ve bütün silahlı güçler terhis edildi dağıtıldı iş yapamaz hale geldi. Ve kısa bir süre sonra da Saddam Hüseyin devrildi”

TIPATIP AYNI
“Dikkatinizi çekerim. Kesnizani Amerika’nın elinden beslenen 70 ülkede faaliyet gösteren ve bir ülkeyi bir gece yok edecek kadar bütün kurumları eline geçirmiş, bütün mekanizmaları elinde tutan bir tarikattı ve kendisine verilen görevi yaptı. Peki, biz bunu nereden biliyoruz? FETÖ’den biliyoruz. Kesnizani ile tıpatıp aynı. FETÖ’nün de 70’e yakın ülkede faaliyeti var, Türkiye’nin hemen her ilçesinde yurdu okulu ve faaliyet kolu var. Ve 15 Temmuz 2016’da, Kesnizani’nin Saddam Hüseyin’e ve Irak’a oynadığı oyunun aynısını Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye’ye oynadılar. Kesnizani başarılı oldu. Ama Allah’a şükürler olsun ki Türk Milleti’nin yüzlerce şehit vermek pahasına dik duruşu, demokrasi ve halk iradesine sahip çıkışı, liderine sahip çıkışı sayesinde FETÖ yaptığı hain darbe girişiminde başarılı olamadı”

BOYUNDURUK VURULDU
“Bu ülkede siyasileri hiç boş bırakmadılar. Mesela NATO Amerika ve Rusya’nın dünyayı doğu ve batı diye ikiye bölüp yönetme planıydı. Türkiye maalesef batı tarafında kaldı. NATO hep şart koşdu. Boynumuza boyunduruk gibi vuruldu. Adnan Menderes ve iki bakan, Amerika’dan istenilen kredi ret olunca, Türkiye’ye demir çelik fabrikası kurmak için Rusya’dan kredi istediler diye idam edildiler. Bu aslında, Türk iktidarlarına ‘Dediğimizi yapmazsanız sonunuz böyle olur’ mesajıydı. Süleyman Demirel, Turgut Özal hep bu baskının altındaydı. Özal dedi ki ‘Ben bu yola kefenimi giydim çıktım’. Şimdi de Tayyip Erdoğan aynı şeyi söylüyor. Uluslararası toplumun hatalarını yüzlerine vuruyor, İslam Dünyası’nı bir arada tutmaya çalışıyor, nerede mazlum varsa imdadına koşuyor. Tayyip Erdoğan bu yüzden sevilmiyor, yıkılmak isteniyor”

BİTMEDİLER
“Üç yıldır saklandıkları yerde bulunup alınıyorlar. Peki bu FETÖ bitti mi? Hayır, bitmedi. Hala var ve Tayyip Erdoğan’ın çevresinde de var Ak Parti’nin içinde de var. Erdoğan’ı tek bırakmaya çalışıyorlar. Bakın bu tek başına Tayyip Erdoğan meselesi değil. Bu Türkiye meselesi. Vatanını seven bütün kardeşlerim. Sizlere sesleniyorum. Gelin el ele omuz omuza verelim ve içimizde halen varlığını sürdüren bu hainleri tek tek adalete teslim edelim içimizden temizleyelim. Başka türlü kurtuluş yolumuz yok. Bir olmaktan bütün olmaktan başka çaremiz yok” şeklinde konuştu.

 KATILANLAR
15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıldönümünde Sakarya’da binlerce kişi 15 Temmuz Zafer Meydanında buluştu. Kocaali Belediyesi ve Kocaali Kaymakamlığı’nca düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar’ın yanı sıra;  Kocaali Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı av. Lütfi Bayraktar, Celal Bayar Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi,  Prof.Dr. Mehmet Çelik, Muhtarlar Derneği Başkanı Ertuğrul Akyüz, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, Gaziler, Şehit yakınları,    Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, önceki dönem Belediye Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi