Prof. Dr. Hasan Sağlam’ın yönetiminde gerçekleşecek olan söyleşide, “Ortak Bir Hayal Kurmak” isimli eser ele alınacak. 25 Eylül Cuma, saat 21.00’de gerçekleşecek olan etkinliğe, tüm kültür sanat sevenler davetli. Eski Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, yıllarca emek verdiği ajansın kuruluşunu, ekibin amansız mücadelesini kaleme aldığı kitabında, merak edilen birçok soruya da yanıt veriyor. Bir döneme ışık tutacak bu kitabın imza günü, Yazar Kemal Öztürk’ün katılımı ile 25 Eylül Cuma günü gerçekleşecek.

KEMAL ÖZTÜRK KİMDİR?

22 Eylül 1969’da Ağrı’da doğdu. Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümünden 1996 yılında mezun oldu. Çeşitli işlerde çalıştı, ticaretle uğraştı. 1991-1993 yılları arasında İstanbul’da Tevhid Vakfı Müdürlüğü, 1993-1994 yıllarında ise Mazlum-Der İstanbul Şube Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Yeni Şafak Gazetesi ve Kanal 7 Televizyonunda çalıştı. 1999 yılından itibaren belgeseller yapmaya başladı.

2000 yılında Kanada ve ABD’de bir yıl süreyle yabancı dil eğitimi aldı ve mesleğiyle ilgili araştırmalar yaptı. Bir süre yurt dışında dil eğitimi aldı ve belgesel alanında araştırmalar yaptı. 2003 yılından itibaren bir süre TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın danışmanlığını ve başdanışmanlığını yaptı. Bir süre de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Basın Danışmanlığını yaptıktan sonra 3 Ağustos 2011 tarihinde Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak atandı.

Üç yılı aşkın süre bulunduğu bu görevinden sonra, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başladı. Siyasal iletişim, yakın tarih, şehir iletişimi, politik tarih ve iletişim konularında çok sayıda makale ve kitapları olan Kemal Öztürk, Haziran 2015 Türkiye genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden milletvekili aday adayı oldu. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi