Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Kaynarca İçmesuyu Projesi kapsamında 20 mahalleye Sapanca Gölü’nün suyunu ulaştırdıklarını açıkladı. Dr. Rüstem Keleş, “Kaynarca ilçemizde 41 mahalleye daha sağlıklı ve bol içmesuyu ulaştırmak adına hayata geçirdiğimiz proje ile 20 mahallemize Sapanca Gölü suyunu ulaştırdık. Ekiplerimiz hatta çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarımızı tamamladığımız bölgelerde kademeli olarak mahallelerimize Sapanca suyunu veriyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde projemizi tamamlayarak Kaynarca’nın tamamına göl suyunu ulaştırmış olacağız” diye konuştu.

SON 8 KİLOMETRE
10 milyon lira değerindeki dev proje ile Kaynarca’nın tamamına Sapanca Gölü’nden kaliteli içmesuyu ulaştıracaklarını belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Şehrimizin 16 ilçesinde tüm vatandaşlarımıza birinci sınıf içmesuyu ulaştırmak için aralıksız çalışıyoruz. Bir yandan yeni inşa ettiğimiz içmesuyu hatlarını devreye alırken bir yandan da dev projeleri hayata geçiriyoruz. Daha önce Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz suyu Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde arıtarak 60 kilometre uzaklıktaki Kaynarca ilçemize ulaştırmıştık. Şimdi de Sapanca Gölü’nün suyunu Kaynarca’ya bağlı 41 mahalleye daha ulaştırıyoruz. Bölgede 50 kilometrelik yeni bir hat ve 6 adet içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Ekiplerimiz hattın 42 kilometrelik kısmını tamamladı. Testlerin yapıldığı bölgelerde hatta su verdik” ifadelerini kullandı.

KAYNARCA’NIN TAMAMINA
Sapanca Gölü suyunun Karadeniz kıyılarına kadar ulaştığını belirten Dr. Rüstem Keleş, “8 kilometrelik son kısmın da tamamlanmasıyla 41 mahallemize su ulaştırmış olacağız. 6 adet depoda ise çalışmalar önemli ölçüde tamamlandı. 20 mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızın musluklarına Sapanca Gölü’nden temin ederek Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde yüksek teknoloji ile arıttığımız kaliteli içmesuyunu ulaştırdık. Çalışmalarımızı hızlı bir şekilde tamamlayarak kalan 21 mahallemize de bu suyu ulaştıracağız. Kaynarca’nın tamamında vatandaşlarımız, musluklarından, Sapanca Gölü’nden temin ettiğimiz kaliteli içmesuyunu içecekler. Kaynarcalı hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

Editör: Haber Merkezi