Kaynarca’da hayata geçirilecek atıksu arıtma tesisinin ihale sürecinin tamamlandığını ve en kısa zamanda yer tesliminin gerçekleştirileceğini kamuoyuyla paylaşan Başkan Yüce, “Sakarya’nın bugünü ve yarınlarını düşünerek bir projemizi daha başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, şehrin bugününü ve yarınlarını garanti altına alacak ve Sakarya’nın yaşam kalitesini Türkiye’de örnek hale getirecek projelerine her geçen yenisini bir yenisini daha ekliyor. Kaynarca ilçesinde ihaleye çıkan ve çalışmalar neticesinde ihale süreci tamamlanan atıksu arıtma tesisinin ihalesi tamamlandı. İhalesi tamamlanan ve önümüzdeki günlerde yer teslimi gerçekleştirilerek çalışmalarına başlanacak atıksu arıtma tesisi 10 bin metrekarelik alana inşa edilecek. Projenin Sakarya’nın doğasına katkı sağlayacağını söyleyen Başkan Yüce, başlatılan çalışmaların hayırlı olması temennisinde bulundu.

40 BİN METRE ATIKSU HATTI
Yer tesliminin ardından bölgedeki çalışmaların hızla başlayacağını ifade eden Başkan Yüce, “Sakarya’nın bugünü ve yarınlarını düşünerek bir projemizi daha başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kaynarca ilçesinde hayata geçireceğimiz atıksu arıtma tesisi ile bölgenin gelecek nüfus potansiyeli göz önünde bulundurulmuş ve projenin tüm detayları bölgeye uzun yıllar boyunca hizmet edecek şekilde düşünülmüştür. Proje kapsamında 40 bin metre uzunluğa sahip olacak kanalizasyon hatlarını da ilçemize kazandıracağız. Bu hat sayesinde toplayacağımız atıksuları, sağlıklı bir şekilde tesisimize taşıyarak burada kullanacağımız üst düzey teknoloji ile arıtacağız. Arıttığımız temiz suları doğaya deşarj ederek Sakarya’nın doğasına çok önemli bir katkı sağlayacağız” dedi.

BÖLGENİN GELECEĞİNE HİZMET EDECEK
Projenin detayları hakkında da bilgiler paylaşan Başkan Yüce, “Atıksu arıtma tesisini ilçede bulunan Esmegölü Deresi kenarında inşa edeceğiz. Son teknoloji kullanacağımız tesisimiz tamamlandığında günde 3 bin metreküp su arıtma kapasitesine sahip olacak. Arıtma projemizin birinci kademesini 18 bin kişilik nüfusa hizmet edecek şekilde projelendirdik. İlerleyen yıllarda nüfusa bağlı olarak ikinci kademe inşasını da gerçekleştirebileceğiz. Gelecek yıllarda nüfus artıkça tesisin hizmet alanı daha fazla genişleyebilecek. Böylelikle geliştirilebilen projemiz sayesinde bugün yapılan hizmet 50 yıl sonra bile vatandaşımızın kullanımında olabilecek” ifadelerinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi