EN ÇOK HAYVAN KAYNARCA’DA

Jüri üyelerinin Sakarya İl Tarım Müdürlüğü personelinin oluşturduğu yarışmayla ilgili konuşan Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, “Sakarya’da en çok büyükbaş hayvan Kaynarca’da. Aynı zamanda en çok çiftçi Kaynarca’da. Bizim nüfusumuzun yüzde 75’i köylerde ve her vatandaşımızın ahırı var en az 5 ile 10 tane hayvan var. Tarımsal işletmelerinizin yüzde 98’i aile işletmesi şeklinde. Kadın, çocuk çok güzel üretimimiz var.”

AMACIMIZ HAYVAN SAYISINI ARTIRMAK

Başkan Kefli; “Festivalimiz de büyük ilgi görüyor. En uzak köylerimizden yarışmamıza hayvan getirenler oldu. Amacımız hayvan sayısını artırmak, hayvancılığı daha da sevdirmek. Süt, peynir, yoğurt, yağ ihtiyacının, et ihtiyacının, gerekse deri ihtiyacının karşılanmasında ekonomiye büyük katkı sağlıyor. Gençler biraz bu işlerden uzak durmaya çalışıyor ama amacımız gençlere bu işleri sevdirmek. inşallah hükümetimizin artan destekleriyle birlikte daha güzel olacağını düşünüyoruz” dedi.

DANA BUZAĞI YARIŞMASI SONUÇLARI

Festival En Güzel Dana Yarışması sıralaması: Tamer Ürküt (Dağağzı Köyü), Şaban Sarduvan (Güven Köyü), Mahmut Sezer (Karasu Denizköy)

En Güzel Buzağı Yarışması sıralaması: Mehmet Çelik (Kırktepe Köyü), Zübeyir Akgün (Kertil Köyü), İbrahim Demir (Hatipler Mah) 7 Puan.
Festival Onur Ödülü Söğütlü Rüstemler köyünden Orhan Arslan’a verildi.

Editör: Haber Merkezi