OSMANOĞLU’NA GÖRKEMLİ KARŞILAMA

Sakarya’yı ziyaret eden Devlet-i Aliyye Ocakları Genel Başkanı 2. Abdulhamid Han’ın torunu Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ve vekili Ahmet Zahid Dizdar Sakaryalılar ile bir araya geldi. Şehzade Osmanoğlu, Devlet-i Aliyye Ocakları Sakarya İl Başkanlığı tarafından Adapazarı gişelerinde görkemli bir şekilde karşılandı. Şehzade Osmanoğlu karşılama sırasında Filistin ve Kudüs hakkında bir basın açıklaması yaptı.

‘HER YERDE KUDÜS’Ü KONUŞACAĞIZ’

Basın açıklamasında İsrail’in Kudüs’te yaptığı zulme tepki gösteren Osmanoğlu, "Filistindeki kardeşlerimize dua ediyoruz Kudüs için dualar ediyoruz. Orada zor şartlarda Mescid-i Aksa’yı savunan kardeşlerime Allah yardım etsin. İsrail’i lanetliyoruz.

Dedem Abdülhamit Han’ın Kudüs’e, Mescid-i Aksa’ya verdiği önemi biliyoruz. Bizler de aynı önemi gösterelim. Devlet-i Aliyye Ocakları olarak her yerde her seferde Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa’yı konuşacağız" dedi.

ŞEHİT SAFİTÜRK’ÜN KABRİNE ZİYARET

Ziyaret programının devamında, Sakarya il başkanlığı önderliğinde Afrika Çad’da adına su kuyusu açtırılan şehit kaymakam M. Fatih Safitürk'ün şehitliği ziyaret edildi. Şehitlikte okunan mevlid-i şerif sonrası şehit kaymakamın babası Asım Safitürk’e ziyarette bulunuldu. Ziyaret sonrasında şehit Aydoğan Aydın’ın ailesini de ziyaret eden şehzade Osmanoğlu, Aydın’ın ailesine, “Sizlerin ve şehidimizin hakları ödenmez. Rabbim inşallah sizlerden razı olsun. Şehitlerimizin mekanı cennet inşallah" dedi.

İLGİYİ KARŞILIKSIZ BIRAKMADI

Cuma namazını Orhan Gazi Camii’de eda eden şehzade Kayıhan Osmanoğlu, cami çıkışı halkın büyük ilgisi ile karşılaştı. Osmanoğlu, gösterilen ilgiyi karşılıksız bırakmayarak fotoğraf talebinde bulunan herkesle fotoğraf çektirip uzun uzun sohbet etti.

Programın devamında Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş’i makamında ziyaret eden Kayıhan Osmanoğlu, karşılıklı hediyeleşmenin ardından tekbirler eşliğinde Sakarya’dan ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi