Vali Ahmet Hamdi Nayir, her yıl 2-8 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası vesilesiyle düzenlenen etkinlikte Adapazarı ilçesi Demokrasi Meydanı önünden geçen sürücülere iyi yolculuklar dileyerek bilgilendirici broşürler dağıttı.

“MÜDÜR KAYA BİLGİLER VERDİ”
Vali Ahmet Hamdi Nayir’e eşlik ederek hafta boyu yapılan etkinlikler hakkında bilgiler veren İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, “Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl trafikte 1 milyon 250 bin kişi hayatını kaybetmekte, 50 milyon kişi de yaralanmaktadır. Ölüm sebeplerinde trafik kazaları 8'inci sırada gelirken, bu kazalarda 5-29 yaş arası 1'inci sıraya yükselmektedir. 2019 verilerine göre trafik kazalarında Türkiye'nin harcama maliyeti 55 buçuk milyon TL’dir.

Bu kadar önemli bir konunun çözümlenmesi için elbette hep birlikte seferber olmalıyız. Trafik düzeni ve güvenliğini sağlamak yalnızca Trafik Polislerinin görevi değildir. Bu konuda bütün insanların, bütün toplumun kullara riayet etmesi de bir o kadar önem arz etmektedir. Bu yıl toplumsal bir farkındalık oluşturmak için kreş yaşındaki ve ilkokul seviyesindeki çocuklarımızın katılım gösterebilecekleri bir yarışma düzenleyerek, ‘Evdeyim ama trafik kuralları aklımda' temalı kısa video çekip göndermelerini istedik. Bu yarışmada dereceye giren 100 çocuğumuzun evlerine hediyelerini göndereceğiz.

Can kayıplarının olmadığı ve trafik kazalarının minimuma indiği günleri görmek en büyük temennimizdir” dedi.

“EVDE OLSAK DA KURALLARI UNUTMAYACAĞIZ”
Tüm vatandaşlarımız ile birlikte bu uğurda hizmet veren görevlilerimizin “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftasını” kutladığını dile getirerek konuşmasına başlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Önemli can kaybına sebep olan, mal kaybına sebep olan böyle bir konuda Trafik kuralları ile ilgili önemli bir haftayı idrak ediyoruz.

Salgın tedbirleri kapsamında kutlama programları yapılamasa da bu önemli konuda İl Emniyet Müdürlüğündeki arkadaşlarımız böyle kısa bir farkındalık programı hazırlamışlar. Bu haftaya özel sloganımız "Evdeyim ama trafik kuralları aklımda" şeklindedir. Bizler de bu etkinlik vesilesi ile yolcularımıza ve sürücülerimize trafik haftasıyla ilgili broşürlerimizi dağıtıp trafik kuralları konusunda uyarıp iyi yolculuklar diledik.

“KURALLARA UYULMASI İÇİN MÜCADELE ETMELİYİZ”
Bulaşmayı önlemek için buluşmaları azaltmamız lazım, evde kalmamız lazım diyoruz. Ancak dışarıya çıkmak zorunda olanların da trafik kurallarına uymasını istiyoruz. Salgına karşı verilen mücadelenin trafik kurallarına uyulması için de verilmesi gerekiyor.

“TRAFİKTE DE DÜZENLEMELER YAPILDI”
Salgınla mücadele kapsamında trafik alanında da yeni çalışmalar yapıldı. Bu konuda alınan tedbirlerden birisi de toplu taşıma ile ilgili getirilen düzenlemelerdir. Araçlar artık özellikle seyreltilmiş olarak eski oturma kapasitesinin yüzde 50'si kadar yolcu alabiliyor. Aynı zamanda ayakta yolcu bulunmaması ve mutlaka maske kullanımı gerekiyor.

“BU KURALLARA UZUN SÜRE UYACAĞIZ”
Bu işin şakası yok. Çok kolay bulaşabilen bir salgın ile karşı karşıyayız. Dolayısıyla alınan tedbirlere riayet ettiğimiz zaman vaka sayılarını, rakamları azalttığımızı görüyoruz. Şu an durumumuz iyi, bunu muhafaza edebilmek için de çok büyük bir gayret gerekiyor. Maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralı uzun bir süre hayatımızın bir parçası olacak, bundan kurtuluşumuz yok. Bu konuda herkesin birbirini düzgün bir şekilde ikaz etmesi gerekiyor” dedi.

Tüm vatandaşlarımız ile bu uğurda hizmet veren görevlilerimizin “Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftasını” kutladığını dile getiren Vali Nayir, bütün vatandaşlarımızı trafik konusunda daha duyarlı davranmaya, belirlenmiş kurallara azami ölçüde uymaya davet ettiklerini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi