KARASU
Karasu Stadı'nda gerçekleştirilen törene, Kaymakam Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, polis ve askeri erkan, öğretmen ve öğrencilerle vatandaşlar katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Kaymakam Mercan, cumhuriyetin kuruluşunun 96'ncı yılının kutlandığını belirterek, "Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu ve heyecanını bu destanın barış noktası olan cumhuriyetimizin ilanının 96'ncı yıl dönümünü ilk günkü gibi büyük bir coşkuyla kutluyoruz." dedi. 
Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Mercan ve Başkan Sarı tarafından verildi.
AKYAZI
Akyazı Atatürk Stadı'nda düzenlenen tören, İstiklal saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de ilan ettiği cumhuriyetin Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu söyledi.
Tören, şiir okunması ve sportif gösterilerin ardından kortej geçişiyle sona erdi. Törene, Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Gürel, İlçe Jandarma Komutanı Hamit Gencay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, gaziler ile öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi