Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karapürçek’i sağlam altyapı ile buluşturacak projede çalışmaların başlayacağının müjdesini verdi. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin 16 ilçesinde altyapı ve içmesuyu anlamında önemli projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Toçoğlu, “Karapürçek için hazırladığımız proje kapsamında ilçemizi sağlam altyapı ile buluşturuyoruz. 33 milyon liralık projede 10 Mart Cuma günü vatandaşlarımızın da katılımıyla düzenleyeceğimiz montaj töreni ile çalışmalara başlıyoruz” diye konuştu.

SAĞLAM ALTYAPI SAĞLAM GELECEK
Proje ile Karapürçek altyapısına 33 milyon liralık yatırım yapacaklarını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin geleceğini garanti altına almak adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Karapürçek ilçemiz için planladığımız 33 milyonluk dev altyapı projesini de hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda ilçemiz için 128 kilometre içmesuyu hattı, 80 kilometre kanalizasyon hattı ve 4 kilometre yağmursuyu hattı inşa edeceğiz. 33 milyonluk yatırım ile Akyazı ilçemize bağlı Küçücek Mahallemizi de sağlam altyapı ile buluşturacağız. Projemiz tamamlandığında Karapürçekli ve Akyazılı hemşerilerimiz içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyunda hiçbir sorun yaşamayacaklar” ifadelerini kullandı.

212 KİLOMETRE YENİ HAT
Başkan Toçoğlu, “Sağlam bir gelecek için sağlam bir altyapı inşa ediyoruz. Karapürçek ilçemizde ve Akyazı Küçücek Mahallemizde inşa edeceğimiz 128 kilometrelik içmesuyu hattı ve içmesuyu deposu ile vatandaşlarımızın musluklarına daha bol ve daha kaliteli içmesuyu ulaştıracağız. İçmesuyunun yanı sıra 80 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa ederek bu hattı Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi’ne entegre edeceğiz. İlçemizin atıksu sorununu tamamen ortadan kaldıracağız. Ayrıca bölgenin yağmursuyu ağını da güçlendireceğiz. Yatırım kapsamında 4 kilometrelik yağmur suyu hattı inşa edeceğiz. 10 Mart Cuma günü saat 14.00’te Karapürçek-Küçücek yolu şantiye alanında gerçekleştireceğimiz törene tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi