Geyve'de dereler bir bir ıslah ediliyor. Geyve Belediyesi’nin girişimleriyle DSİ tarafından yatırım planına alınan Karaçay Deresinde 9 kilometrelik bölüm ıslah ediliyor.
Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya projenin çok önemli bir soruna çözüm olacağını ifade ederek: “Dere ile nehrin buluştuğu noktadan itibaren 9 kilometrelik bir alanda ıslah çalışması yapılıyor. Derenin ilçe merkezinde geçen kısımlarında dere yatağı genişletiliyor. Islah çalışmasıyla birlikte nehirden itibaren yeni yürüyüş yolları ve oturma alanları oluşturacağız. Karaçay projesi sadece bir ıslah değil aynı zamanda yeni bir mekân olacak.”dedi.
Projenin hayata geçirilmesinde AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ve Çevre ve Orman bakanı Veysel Eroğlu'nun büyük emekleri olduğunu belirten Başkan Kaya: "İlçemiz için çok önemli projeye katkı veren büyüklerime teşekkür ediyorum. DSİ'nin özel hazırladığı bir projeyle ıslah gerçekleştiriliyor. 9 kilometrelik alanda ciddi bir çalışma yapılacak. Islah projemizde çalışmalar devam ediyor.. Geyve’mize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi