Akyazı Belediyesi tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi; "Belediyemiz tarafından ilçedeki kadınların üretime olan katkılarını artırmak için geliştirilen ‘Kadınlarımız Kara Mürver Yetiştiriyor Hastalığa ve Salgına Dur Diyor Projesi’nin açılış toplantısı ve ilk eğitimi gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Belediye Başkanımız Bilal Soykan, “Kadın istihdamına katkı sunacak bu proje ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Belediye Başkanımız Bilal Soykan’ın öncülüğünde Akyazı Belediyesi tarafından geliştirilen ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında kabul edilen “Kadınlarımız Kara Mürver Yetiştiriyor Hastalığa ve Salgına Dur Diyor Projesi”nin açılış toplantısı ve ilk eğitimi gerçekleştirildi. Belediyemiz meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanımız Bilal Soykan, Ak Belde A.Ş Genel Müdürümüz Feyzi Bora, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. İrfan Balıkve Öğretim Üyesi Dr. Orhan Karakaya, Proje Koordinatörü Peyzaj Mimarımız Arzu Kahveci ile projeye başvuran kursiyerler katıldı.

Açılış toplantısında konuşan Belediye Başkanımız Bilal Soykan, belediye olarak projeye büyük önem verdiklerini belirterek, “Kadın iş gücü ile inşa ettiğimiz projemiz ile iki yılın sonunda çok güzel sonuçlar elde etmeyi hedefledik. Kara Mürver revaçta olan ve çok faydalı bir ürün. İnşallah projemizde başarılı olacağız ve güzel sonuçlar elde edeceğiz. Hayırlı olsun” dedi. Başkan Soykan’ın konuşması sonrasında Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. İrfan Balıkve Öğretim Üyesi Dr. Orhan Karakaya kursiyerlere ilk eğitimi gerçekleştirdi.

Projeye kayıt olmak isteyen kadın girişimcilerimiz 15 Ocak 2022 tarihine kadar Belediyemiz web sitesinden www.akyazi.bel.tr/karamurver/yapabilecekler. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan 1 milyon 736 bin liralık destek alınan ve Akyazı Belediyesi, Akyazı Kaymakamlığı ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin proje ortağı olduğu Akyazı İlçe Tarım Müdürlüğü, Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Ak Belde A.Ş’nin de paydaş olduğu projede 18-45 yaş arası kadınların üretime katılımlarının artması amaçlanıyor. Proje kapsamında bahçesi olmayan 30 kadına Akyazı Belediyesi tarafından Topağaç Mahallesi’nde birer dönüm arazi tahsis edilecek ve kendi bahçesi olan 60 kadına ise teknik destek, sulama, gübreleme ve fide temini belediye tarafından desteklenecek."

Editör: Haber Merkezi