Türkiye genelinde 40 bin kantin işletmecisi 2 yıldır hazırlanmakta olan Okul Aile Birliği Yönetmeliği’ni bekliyor. Kantin İşletmecileri Esnaf Federasyonu Başkanı Vahap Osmanoğlu, Sakarya Kantin İşletmecileri Derneği Başkanı Kemal Yavuz, yönetim kurulu üyeleri Emrah Yolaç, Haluk Seyhan, Gülsün Yasak, İbrahim Demir, Yavuz Kocacenk ve beraberindekiler, AK Parti il başkanlığında, Milletvekili Mustafa İsen'i ziyaret etti. Türkiye genelinde 40 bin kantin işletmecisi, yaptıkları toplantıda bir araya gelerek sayıları 1 milyonu aşan kantinci ailesinin, 2 yıldır hazırlanmakta olan Okul Aile Birliği Yönetmeliği’ni beklediği açıklandı.

BEKLENTİLER
Sakarya Kantin İşletmecileri Dernek Başkanı Kemal Yavuz, iki yılı aşkın süredir beklediklerini söyleyerek, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Okul Aile Birliği Yönetmelik çalışmaları yapılıyor ve taslak için çalışmalar devam ediyor. Son şekli verilmek üzere olan yönetmelikte, kantin işletmelerini ilgilendiren maddelerin, kantinci ailesinin beklentilerini karşılayacak nitelikte olmasını bekliyoruz. İşletmecilerin kendileri, aileleri ve yanlarında çalışanların yarınlarına güvenle bakabilmeleri, işyerlerinde modernleştirme ve geliştirme yapabilmeleri, her şeyden önemlisi ülkemizin geleceği olan çocukların sağlıklı beslenmelerine destek olacak çalışmalar yapılabilmesi için düzenlemelerin olması hepimizin ortak beklentisidir” dedi.

İSEN'E DOSYA SUNDULAR
Türkiye Kantin İşletmecileri esnaf Federasyonu Başkanı ve beraberindekiler, aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı Komisyon Üyesi olan Mustafa İsen'e istek ve taleplerini bir dosya şeklinde sundu.  Bu konudaki istek ve taleplerin Kantin İşletmecileri  Esnaf Dernekleri Federasyonu tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na iletildiğini sözlerine ekleyen Osmanoğlu “Federasyonumuz, bu konuyu ilettik ve yakın takibe aldık. Vatandaşın huzur ve refahı, esnafların sorunlarının çözümü için birçok projeyi hayata geçiren hükümetimizden bu konuda da acil çalışma bekliyoruz. Aksi bir gelişme, kantinci esnafının yarınlarına güvenle bakamadan, çalışma ortamına katkı sağlayamadan, hayal kırıklığı yaşamasına neden olacaktır. Ekonomik ve sosyal yönden güçlü, huzurlu bir ülke, sağlıklı ve huzurlu bireyler için Türkiye’nin 81 ilindeki kantincilerle bir araya gelerek sorunları görüşüyoruz ve bu devam edecektir. Hepimiz çıkacak olan yönetmeliği dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.
Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, konunun takipçisi olacağını ve gereğini yapacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi