Denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüleri topluma kazandırmak adına Arifiye Belediye Başkanı İsmail KARAKULLUKÇU ile Sakarya Denetimli Serbestlik İl Müdürü Kenan PORGALI arasında işbirliği protokolü imzalandı.

 İmzalanan protokol ile hükümlülere verilen kamu hizmeti cezası ve yaptırımları sonucunda kamu hizmetinde ücretsiz olarak çalıştırılması ve topluma kazandırılmasını amaçlanıyor.

         Arifiye Belediye Başkanı İsmail KARAKULLUKÇU Mahkeme tarafından kısa süreli hapis cezaları yerine verilen yaptırım seçenekleri ve ceza infaz kurumlarından salıverilen hükümlüler hakkında, 2005 yılından bu güne denetimli serbestlik uygulaması ile Arifiye Belediyesinde hükümlülerin istihdam edildiğini belirterek bu uygulamanın hem kamu adına hem de hükümlüler adına yarar sağlayacağını söyledi.

         Sakarya Denetim Serbestlik Müdürü Kenan PORGALI ise şu bilgilendirmelerde bulundu; “Denetimli Serbestlik Hizmetleri Kanunu ve Yönetmeliği gereğince; haklarında denetimli serbestlik tedbiri verilen şüpheli, sanık ve hükümlülerin toplum içerisinde ıslah edilmeleri ve topluma kazandırılmaları için müdürlüğümüz ile Arifiye Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzaladık. Katkılarından dolayı Arifiye  Belediye Başkanı İsmail KARAKULLUKÇU 'ya teşekkür ediyorum, dedi.

Editör: Haber Merkezi