SAÜ Devlet Konservatuvarı tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile başlayan“Sakarya Deneyim Paylaşım Konferansı 2017” Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, KalDer Genel Sekreteri Semih Ersun ve Adapazarı Gaz Dağıtım AŞ (AGDAŞ) Genel Müdür Yardımcısı Mesut Yaşar Uzun’un açılış konuşmaları ile başladı.
Mesut Yaşar Uzun, açılış konuşmasında AGDAŞ’ın mükemmellik yolculuğundaki kazanımlarını aktardı. AGDAŞ olarak mükemmellik modelini benimsediklerini ve bu alanda önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Uzun “Her zaman daha iyinin olduğunu bilerek, değişim hayal ettik, daha iyiyi hayal ettik ama hayalperest olmadık, zamanı iyi kullandık çalışmaya yarın değil bugünden başladık. 2013 yılında İyi Niyet Bildirgesi’ni imzalayarak başladığımız mükemmellik yolculuğumuza çıktık. Mükemmele gitmek için EFQM modelini seçtik. Çünkü EFQM ilk adım olarak ihtiyacımız olan bu yolculukta bize nerede olduğumuzu gösteren, kuvvetli ve geliştirmeye açık alanlarımızı açıkça belirten pratik bir yöntemdi.” dedi. Uzun, “Yatırımlarımızla birlikte büyüyen faaliyetlerimiz, abonelerimiz ve artan çalışan sayımız bizim sadece bir yatırım şirketi olmadığımızı gösterdi. Kurum içi faaliyetlerimiz daha mükemmel ve denetlenebilir bir hale getirdik” dedi. Mesut Yaşar Uzun, başta evsahibi Sakarya Üniversitesi olmak üzere KalDer’e ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise yaptığı açılış konuşmasında yükseköğretim kurumlarındaki kalite olgusundan bahsetti. Elmas, “Kalite süreçlerinde gördük ki, bugünlerde ülke gündemimizde de olan sistem değişikliği ile ülke olarak daha dinamik, hedef ve sonuç odaklı, pratik, bürokrasiden arınmış, şeffaf ve liderliğin ön planda olduğu çağdaş bir yapıya kavuşabiliriz” diye konuştu.

PAYLAŞMAK, SİHİRLİ KELİME
Sakarya Üniversitesi’nin ev sahipliğinden dolayı teşekkürlerini sunan KalDer Genel Sekreteri Semih Ersun ise konuşmasında EFQM Mükemmellik Modeli’nin rekabet dünyasındaki yeri ve önemi ile ilgili bilgiler verdi. Ersun, şunları söyledi: “Sakarya Üniversitesi’ne, Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş’ye ve değerli katılımcılara teşekkür ediyorum. KalDer olarak birçok kurum ve kuruluşla kalite konusunda beraber çalıştık. Hedefimiz mükemmellik yolundaki kuruluşlarımızı desteklemek. Paylaşmak mükemmellik yolculuğunda sihirli bir kelimedir” diye konuştu.
Konferans, ‘EFQM Mükemmellik Modeli Çalışmaları Sonrası Kazanımlar’ ve ‘Sürdürülebilir Yaşam Kalitesi İçin Örnek Uygulamalar’ başlıklı iki oturumla devam etti. SAÜ Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansta kendi alanlarında birbirinden başarılı isimler katıldı. Konferansta; Tarsus Belediyesi Kalite Yönetim Temsilcisi Enver Horata, Tema Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Yeşilay Genel Müdürü Savaş Yılmaz, Daikin Genel Müdür Yardımcısı Neslihan Yeşilyurt ve SAÜ Yrd. Doç. Tuba Canvar Kahveci konuşmacı oldu.
Oturumların moderatörlüğünü ise KalDer Yönetim Kurulu Üyesi ve Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gündüz Ulusoy ile Sakarya Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Mahnaz Gümrükçüoğlu Yiğit yaptı. 300’den fazla kişinin katıldığı konferansta konuşmacılara teşekkür plaketi takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi