Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Bayram Koncuk, şehrin altyapısını baştan aşağıya yenilerken malzeme kalitesine ve kullanışlılığına azami derecede özen gösterdiklerini, böylece altyapısı yenilenen bölgelerde yaşanan sorunları minimum seviyeye indirdiklerini söyledi. Koncuk, “Malzeme ve kalite noktasında sıkıntı yaşamamak, sorunlara anında müdahale etmek için hem Arifiye Hanlı Mahallesi’nde bir ana depomuz, hem de ilçelerimizde depolarımız bulunuyor. Sağlam ve modern altyapı inşa etmenin en önemli yönleri, akılcı projeler üretmekten ve nitelikli malzeme kullanmaktan geçiyor. Biz de bu kurallara en uygun şekilde hareket ediyoruz” diye konuştu.

DEPREM GERÇEĞİ
Sakarya’nın her zaman deprem gerçeğiyle iç içe olduğunu vurgulayan Koncuk, “Bu gerçek bizleri önemli tedbirler almaya itiyor. Teknoloji her geçen gün daha da gelişiyor. Gelişen teknolojiyi en iyi takip eden ve en iyi şekilde kullanan kurumlardanız. Kullandığımız malzemelerin standartlarını da son teknoloji belirliyor. Alımını yaptığımız malzemeler ciddi kontrollerden geçerek altyapıda kullanılıyor. Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilmiş kuruluşlar, TS EN ISO/IEC 17025 standardına göre her bir kalem malzemenin testlerini yapıyor. Hemen ardından kurumumuzun görevlendirmiş olduğu Muayene Kabul Heyeti ise kabul işlemlerini yapıyor” ifadelerini kullandı.

DAİMA HAZIR
Koncuk, “Kabulünü yaptığımız malzemeler nitelikli depolama alanlarımıza alınıyorlar. Bu alanlarda bin 500 kalem ürün var. Şu anda Arifiye Hanlı Mahallesi’nde toplam 122 dönümlük bir depolama alanımız mevcut. Bunun 4 bin 100 metrekaresi kapalı alan. İlçelerimizde de 910 metrekaresi kapalı olmak üzere 14,5 dönüm depolama alanımız bulunuyor. Altyapıda kullanılacak malzemeler ilgili yerlere gönderilmeden önce buralarda da mühendislerimiz tarafından kontrol ediliyorlar. İlçelerimizin stok durumuna göre de merkez depomuzdan otomatik olarak malzeme gönderiyoruz. Amacımız yaşanabilecek ani ihtiyaçlara her zaman hazır olmak.”

Editör: Haber Merkezi