4 CANA MAL OLDU
Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında dün meydana gelen patlama sonrası çıkan  yangın can ve mal kaybına neden oldu. Patlamanın tüm şehirde hissedilmesiyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Korkunç patlamaların arda arda geldiği olayda 4 kişi hayatını kaybederken 97 kişi de yaralandı…
Aynı fabrikada daha önce da 3 kez benzar patlama olayları yaşanmış, büyük maddi kayıplar meydana gelmişti. Bu kez meydana gelen olayın boyutları çok daha büyük biçimde gerçekleşti. Çalışanlardan 3 kişinin ölümü, 97’sinin ise yaralanmasına yol açan patlama, çok büyük kayıplara neden oldu…

----


DERS ALINMADI MI?
Bu patlamaların aynı yerde sürekli yaşanması soru işaretlerini de beraberinde getirdi… Böylesi riskli bir iş kolunda; çalışma ortamı, imalat ve depolamasında uygun koşullar sağlanmış mıydı? İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda gerekli hassasiyet gösterilmiş miydi?
Yaşanan acı olay sonrası tüm bunlar cevap arayan sorular olurken; olaya bu yönden bakan ilk değerlendirme Şeker-İş Sendikası’ndan geldi… Sakarya Şube Başkanı Oğuz Kalay, “Havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama bir ihmalin sonucudur” dedi.
Yalnız Hendek ve Sakarya’da değil tüm Türkiye’yi derinden sarsan olayı, sosyo-ekonomik boyutları ile değerlendiren Şeker-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Oğuz Kalay, “İş cinayetleri artık son bulsun” dedi.

----


‘ACİL REFORM GEREKLİ’
Sendikasız işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda yeterli bilinçlenme ve uygulama olmadığına dikkat çeken Başkan Kalay, “İş cinayetleri göz göre göre devam ediyor, yeter artık bitsin bu kanunsuz davranışlar. Sendikasız işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri uygulanmıyor veya kağıt üzerinde uygulanıyor, sonuç malum” diye konuştu.
Bu gibi istenmeyen olayların hem ülke ekonomisinde kayıplara, hem de çalışanların hayatına mal olduğunu hatırlatan Başkan Kalay, bu konuda hiç gecikmeden bir reform yapılması gerektiğini önemle vurguladı.
Kalay, “Biz diyoruz ki çok tehlikeli / tehlikeli ve gıda üretimi yapan tüm işyerlerinin çalışanlarının tümü sendikalı olabilecek şekilde bir düzenleme bir reform yapılmalı. Yoksa daha çok üzüleceğiz” diye konuştu.
Başkan Kalay, “Fabrikada patlama sonucu meydana gelen olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralı işçi kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi