ÇIKLAMA YAPILDI

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Sakarya şubesi başkanı Tevhide Yağan düzenlediği basın toplantısında şube yönetimi olarak 2022-2023 döneminde yapılacakları çalışmaları açıkladı. Başkan Tevhide Yağan ve yönetim kurulu üyeleri Sakarya şube başkanlığındaki toplantıda basın mensupları ile sohbet ettiler ve sonrasında yeni çalışma programını açıkladılar.

KURSLAR AÇILACAK

Başkan Tehvide Yağan Sakarya şubesi olarak tüm kadınlar ile yakından ilgilendiklerini belirterek bu dönem Anneler için ilk yardım kursu açacaklarını söyledi. Yağan şöyle konuştu; “Kadın ve çocuklar için ev kazalarına yönelik güvenlik tedbirleri, evde ve işte hijyen kurallarını anlatmak için kadın sağlığı ve kadın hastalıkları bilgilendirme kursu açacağız. Her kadının, annenin ve anne adaylarının bu kurslarımıza katılmasını bekliyoruz. Kurslarımızın başlama tarihi yakında ilan edilecek ancak Sakarya Şubemizin bulunduğu Yeni Cami semtinde Atagün iş merkezindeki yerimizden bilgi alınabilir. Birlik şubemiz Çarşamba ve Cuma günleri hizmete açık olmaktadır.”

TİYATRO KURSU SIRADA

Başkan Tehvide Yağan Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddetle mücadele ve farkındalık oluşturmak amacı ile tiyatro kursunun açılacağını söyledi, Yağan: “Tiyatro kurslarımızı daha öncede açmıştık, fazla katılım olmamıştı şimdi kadınlarımızı Tiyatro kursuna bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ETKİNLİKLER YAPILACAK

Türk Kadınlar Birliği (TKD) Sakarya şubesi başkanı Tehvide Yağan 25 Kasım 2022 günü Kadına yönelik şiddetle mücadele gününde 15 Temmuz Demokrasi (Kent) meydanında küçük gösteriler düzenleneceğini bildirdi, açıklamasını şöyle sürdürdü; “5 Aralık Seçme ve seçilme haklarımızı yine aynı meydanda kutlayacağız, ayrıca kadın yöneticilerimiz ve kadın muhtarlarımız ile etkinliklerimiz olacak.

Editör: Haber Merkezi