Milletvekili Atabek, “İŞKUR’un kadın istihdamını artırmak ve kadınların işgücü piyasasına girmelerini kolaylaştırmak amacıyla, 2 ila 5 yaş arası çocuğu olan işbaşı eğitim programı katılımcısı kadınlara 400 TL kreş parası ödüyor. Ayrıca 0-15 yaş arası çocuğu olan kadınların işbaşı eğitim programından yararlandıkları sürece günlük 80 TL kursiyer ödemesi yapılıyor. Ayrıca, SGK sigorta prim destekleri de kadınlar için daha uzun süreli tutularak istihdamlarının teşvik edilmesi sağlanıyor.” dedi.

İSTİHDAM ARTACAK
Milletvekili Atabek, yasal düzenlemelerle yapılan yarım çalışma ödeneği, doğuma bağlı izin süreleri gibi birçok uygulamanın kadınları dezavantajlı konumdan çıkarmak olduğunu belirtti. Bunun yanında, kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için gelecek yıllarda kadın istihdamının daha da artacağını, bu sürecin desteklenebilmesi amacıyla kadınlara yönelik teşviklerin daha da cazibeli olacağını ifade etti.

İLAVE İSTİHDAM SÖZÜ
İşletme Müdürü Ayhan Yurtdagül, işletmelerinde 520 kişinin istihdam edildiğini, çalışanlarının yüzde 70’inden fazlasını kadınların oluşturduğunu, birçok Avrupa ülkesine ihracatta bulunduklarını belirtti. Ayrıca kapasite artışı nedeniyle 200 kişilik ilave istihdam sağlayacaklarını belirten Yurtdagül, İŞKUR destekleri ile SGK prim teşviklerinin rekabet güçlerini artırdıklarını ifade etti.

Daha sonra fabrikadaki kadın çalışanlarla öğle yemeği yiyen Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek ve beraberindekiler çalışanların sorunlarını ve beklentilerini dinlediler”denilmektedir. Ziyaretlere Geyve Belediye Başkanı Murat KAYA ile SGK Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Çavuş ve Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya da eşlik ettiler.

Editör: Haber Merkezi