Toplantının açılışı konuşmasını SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ yaptı. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar ise, “Kadının iş gücüne katılımı, ekonomik ve sosyal yaşamın sürdürülebilirliği açısından bir gereklilik. Türkiye’de kadının işgücüne katılım oranı yaklaşık %34 civarındadır ve bu oran OECD ülkeleri arasında alt seviyeleri işaret ediyor. Kadınların işgücüne katılımı artırıldığı oranda büyüme ve verimlilik artacaktır. Biz de, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak girişimci kadınlarımızın, girişimcilikteki gelişimlerini ve sürekliliklerini sağlamaya yönelik projeler üretiyoruz.” diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Avşar’ın ardından KGK İcra Komitesi Başkanı Zehra Dirim, kurulun faaliyetleri, projeleri ve 2022 yılı hedefleri hakkında bilgiler verdi.

HİBE VE DESTEKLER
Başkanların konuşmalarının ardından meclis toplantısında misafir edilen İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, KOSGEB İl Müdürü Onur Kurtçu ile Halkbank Geyve Şube Müdürü Aysun Gündüz Dandan yapmış oldukları konuşmalarda kadın girişimcilere yönelik bilgiler verd. Özellikle istihdam, maaş, mesleki eğitim, vergi ve harç muafiyetleri, tanıtım/pazarlama destekleri, hibe ve uygun finansman destekleri gibi birçok konuda proje ve programlar hakkında detaylı bilgileri aktardılar.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde kürsüye gelen Kadın Girişimciler Kurulu icra komitesi üyeleri de çalışmalar, projeler, verilen destekler, hammadde fiyatlarındaki artış gibi birçok konuda görüş ve önerilerini dile getirdi

Editör: Haber Merkezi