Yeni kanun kapsamında artık kaçak tütün ürünleri satışına hapis cezası uygulandığını belirten Başkan Akdardağan, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen ve 1 Temmuz’da yürürlüğe giren kanun ile 'Ticari amaçla makaron veya yaprak sigara kâğıdını, içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün ya da tütün harici herhangi bir madde doldurulmuş olarak satanlar, satışa arz edenler, bulunduran ve nakledenlere' 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası getirilmiştir. Artık makaron ya da yaprak sigara kağıdı içine doldurulan tütün ürünleri satanların ve bulunduranların cezası hapis olacaktır. Çok önemsediğimiz bu kanun açık tütün ve ürünlerinin satışlarına düzenleme getirmiştir.” Dedi

Başkan Akdardağan, “Yıllardan beri gündemimiz olan kaçak sigara ve tütün satışına yönelik yapılan bu düzenlemeyi olumlu buluyoruz. Tespitlerimiz neticesinde şehrimizde de birçok noktada nargile ve hediyelik eşya satıcılığı görünümünde olan yerlerde kaçak, açık, bandrolsüz tütün ve makaron satışları fazlaca miktarda yapılmaktadır. Bu tür ürünlerin nereden geldiği ve nasıl üretildiği belli olmamakla birlikte hem ekonomimize, hem de sağlığa büyük zarar vermektedir. İnsanlara ekonomik olarak gösterilen tütün mamulleri adeta zehir saçmaktadır. Devletimizden kaçak satışlara müsamaha göstermeden denetimleri sıklaştırmasını istiyoruz.” Dedi. 

Kaçak tütün mamulleri ve sigara satışlarının denetlenmesi için işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyleyen Başkan Akdardağan, “Yıllardır büyük mücadele verdiğimiz kaçak sigara ve tütün satışıyla ilgili gelinen bu noktada taviz verilmeden mücadeleye devam edilmesi çok önemlidir. Denetimler artmalı ve kanuna aykırı davrananlara gereken cezalar ivedilikle verilmelidir. Daha önceki yıllarda olduğu gibi ilimizde kaçak tütün, sigara ve makaron satışının engellenmesi için oda olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi